Podziel się wrażeniami!
witam
zgubiłem płytę do mojego dsc-h50. proszę o pomoc gdzie mógłbym ściągnąć zawartość oryginalnego cd-roma? może być w dowolnym obrazie (ISO, MDS) bądź same aplikacjacje chodzi mi o pmb, music transfer oraz dokładną instrukcję. za pomoc bardzo dziękuję
ach ta leniwość
proszę
kris napisał(a):
ach ta leniwość
dzieki za odpowiedz, ale ja juz bylem na tej stronie i bardzo chcialo mi sie szukac.pozatym ja zawsze najpierw szukam, googluje, a potem sie rejestruje i wołam o help:) tam są jedynie dostepne aktualizacje do pmb. Tak zresztą napisali. najpierw trzeba miec zainstalowany program główny pmb z płyty instalacyjnej żeby dokonac upgradu zamieszczonego na tej stronie do tych wersji. pozatym nie ma tam music transfer. wiec ponawiam pytanie z pierwszego postu. byc moze byłby ktoś tak miły i zrobił mi iso płytki i wrzucił na jakiegos rapida, albo maila w czesciach rara, bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam
wysłałem zapytanie do sony co zrobić w tym wypadku. Dostałem szybką odpowiedź typu kup w sklepie takim a takim. Troszkę to nie poważne ze strony sony, przypominam że jestem zarejestrowanym użytkownikiem legalnego aparatu i już raz to oprogramowanie kupiłem. Zaczynam bać się o gwarancję, czy też powiedzą jak sie zepsuje kup nowy aparat? Przecież każdemu może zdarzyć się zgubienie bądź uszkodzenie nośnika który nie jest wieczny. Być może moderator albo ktoś kompetentny i znający temat a nie jak poprzednicy , odpowie mi na pytanie dlaczego muszę ponownie kupić oprogramowanie? i co daje użytkownikowi rejestracja posiadanego sprzętu? chyba nic. jestem zawiedziony obsługą centrum sony
domon napisał(a):
Troszkę to nie poważne ze strony sony, przypominam że jestem zarejestrowanym użytkownikiem legalnego aparatu i już raz to oprogramowanie kupiłem.
domon napisał(a):
Zaczynam bać się o gwarancję, czy też powiedzą jak się zepsuje kup nowy aparat?
domon napisał(a):
Przecież każdemu może zdarzyć się zgubienie bądź uszkodzenie nośnika który nie jest wieczny.
domon napisał(a):
co daje użytkownikowi rejestracja posiadanego sprzętu? chyba nic. jestem zawiedziony obsługą centrum sony
soft to nie sprzęt, soft jest wirtualny i to kupuje, a nie płytę cd wartą 10 groszy. więc sony powinno dbać o klienta i dać możliwość swoim legalnym zarejestrowanym użytkownikom pomoc w takiej sprawie. Skoro nie stać ich na taki gest świadczy to jedynie o polityce firmy i poszanowaniu klienta, który jest w zasadzie tylko dla nich cennym klientem w momencie zakupu. I odbiorcą ich spamu. później to kup se pan znowu. Więcej nie kupię sprzętu Sony, bo zawiodłem się na podejściu do mnie jako ich stałego klienta. Nigdy nie korzystałem z żadnej pomocy od Sony bo nie zdarzył mi się żaden inny przypadek. Nie będę się tłumaczył po co mi soft z tej płyty, skoro potrzebuje to ja wiem najlepiej po co mi on jest potrzebny i sam oceniam czy jest coś wart czy nie. Nie ma co debatować. Jeżeli nie ma tutaj użytkowników którzy oprócz mądrzenia się i pouczania innych -patrz posty wyżej- (a raczej pojęcia nie mają o czym piszą) nie chcą mi pomóc to jestem zmuszony do skorzystania z całkowicie pirackiej formy zdobycia i używania oprogramowania. Cóż sama firma sobie jest winna. chciałbym tylko ostrzec innych użytkowników sprzętu Sony żeby korzystali ze sprzętu szybko póki gwarancja trwa i sprzedali przed jej upływem bo raczej nikt im sprzętu w normalnej cenie nie naprawi , chyba że pan Kazio z serwisu - wniosek? nie warto kupować sony mimo że mój aparat działa b.dobrze....ale jak jeszcze długo i co potem? kup se pan nowy. dziekuję za cenne uwagi jakie tu przeczytałem i pomoc jakiej doświadczyłem.