Podziel się wrażeniami!
Tytułem wyjaśnienia "dyś... dyś..."
Były to pierwsze słowa mojej malutkiej Córki, więc tak samo nazwałem moją galerię na początek
Raz kozie śmierć...
1 - nie podoba mi się konwersja do B&W
Pozostałe niezłe, ale najlepsze ostatnie - 5
Dzięki za pierwszą opinię
Witaj w galerii
Ostatnie zdecydowanie najlepsze. Mina córci - bezcenna
Witaj
Moja opinia będzie bardziej "radykalna" niż Tadeusza, ale mam nadzieję, że nie weźmiesz mi tego za złe?
1- Zamiast czarno-białego zdjęcia wyszło Ci szaro-szare, poza tym jest to przykład kadru, który niczego z zasadzie nie pokazuje a do tego tło odciąga uwagę. Pierwsze wrażenie - mocno przypadkowe zdjęcie.
2 - W mojej opinii najlepsze ze wszystkich, chociaż nie bez błędów np. "obcięty" łokieć.
3 - Zupełnie nie rozumiem o co w tym zdjęciu chodzi i kogo tak naprawdę chciałeś pokazać. Jeżeli dzieci, to niestety wyszły nieostre.
4 - To byłby faworyt całej serii, ale niestety znów zamiast czarno-białego zdjęcia wyszło szare. Popracuj nad konwersją.
5 - To zdjęcie powinno zostać w domowym albumie.
Jeżeli szukasz inspiracji jak fotografować dzieci to zajżyj do mamy kuby pod tym linkiem http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=32&t=4226&st=0&sk=t&sd=a. Polecam, bo to specjalista od dzieciowej fotografii i naprawdę dużo możesz się od niej nauczyć.
pzdr
Nie biorę żadnej opinii za złe tylko dlatego że jest krytyczna. Jeśli jest ona uzasadniona to najwyżej można się z nią nie zgadzać i na ten temat dyskutować. Celna krytyka uczy więcej niż najbardziej życzliwe "kadzenie" Jeśli miałbym się obrażać to po co wstawiać cokolwiek? Wtedy najlepiej siedzieć i zachwycać się bezkrytycznie tym co się robi...
Co do konwersji B&W to była ona automatyczna z aparatu więc najwyżej mógłbym coś w ustawieniach poprawić ewentualnie w programie podciągnąć.
Sugestie przyjęte, dziękuję, na pewno się przydadzą.
Dzisiaj w drodze do pracy popełniłem poniższe fotki Powiem szczerze, fotografowaniu obcych towarzyszy niesamowity dreszcz
Wszelkie uwagi mile widziane...
Dzisiejsza parada Mikołajów na motocyklach, quadach, skuterach itp. Cel przejazdu szczytny - zbiórka środków na dofinansowanie posiłków dla dzieci z ośrodków opiekuńczo - wychowawczych na pomorzu. Poniżej kilka fotek...