anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

natek - moja pierwsza galeria

natek-----
Początkujący

natek - moja pierwsza galeria

No i przyszedł też na mnie czas... Już od kilku miesięcy zaglądam na forum, ale nie czuję się ekspertem, aby komentować dokonania bardziej doświadczonych Kolegów i Koleżanek, tym bardziej, że sama dopiero zaczynam pracować ze sprzętem innym niż zwykły kompakt.

Niemniej jednak w ramach przywitania dodam także swoje zdjęcia - wszystkie z jednego spaceru.

PS. Ktoś wie dlaczego nie można dodać avatara?

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj. Fajnie że odważyłaś się pokazać nam swoje zdjęcia :thumbsup:

4. Most kłódkowy? Fajne kolory, podoba mi się. W cz-b. wersji nie podoba mi się to puste po lewej - już lepszy byłby kadr podobny do 4.
Dmuchawiec, całkiem sympatyczny :thumbsup:
A kaczor wydaje się nieostry, jakby poruszony - chyba ciut za długi czas... a może to moje stare oczy już niedowidzą.
A propos - wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu dla forum?

Z awatarami jest problem na razie - trwają prace techniczne na forum - niedługo będzie przywrócona pełna funkcjonalność.

------------------------------
fotoamator
grzechoslaw
Początkujący

:c37
Widać, że orientujesz się w kompozycji :c34
Czwórka jest bardzo ciekawa kolorystycznie (szkoda tylko, że ta czarna kłódka w tle trochę burzy wrażenie). Fajnie wypatrzone. :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

:c37

dlaczego wrzuciłaś w odwrotnej kolejności ? Skoro wrzuciłaś w odwrotnej kolejności, to i komentować będę w odwrotnej numeracji :nauseated_face:

4 - ostro, fajne kolory, dobra kompozycja, ale gdyby tak tą kłódkę obrócić bardziej w stronę aparatu?
3 - ostro, dobra konwersja do BW, dobra kompozycja, ale znowu tak z profilu tak kłódka
2 - mogłoby być lepiej, gdyby nie te dwa małe dmuchawce bez nasionek(czy jak się to nazywa) - chodzi mi o te dwa golaski
1 - nieciekawe tło, ogólnie to niezbyt ciekawe zdjęcie, ot kaczor na tle brudnego jeziorka

pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć oraz ośmielenie się komentowania innych prac - nie trzeba się znać, by powiedzieć, że się podoba lub nie podoba ;)

Początkujący

Witam serdecznie i dziękuję za wszelką krytykę :c22
Postaram się tu zaglądać częściej i bardziej aktywnie :)

Tadeusz napisał(a):

A kaczor wydaje się nieostry, jakby poruszony - chyba ciut za długi czas... a może to moje stare oczy już niedowidzą.

kris napisał(a):

4 - ostro, fajne kolory, dobra kompozycja, ale gdyby tak tą kłódkę obrócić bardziej w stronę aparatu?
3 - ostro, dobra konwersja do BW, dobra kompozycja, ale znowu tak z profilu tak kłódka
2 - mogłoby być lepiej, gdyby nie te dwa małe dmuchawce bez nasionek(czy jak się to nazywa) - chodzi mi o te dwa golaski
1 - nieciekawe tło, ogólnie to niezbyt ciekawe zdjęcie, ot kaczor na tle brudnego jeziorka

Wiem, że kaczorek nie ma wybitnego tła, a był także trochę niepokornym modelem, więc może rzeczywiście jest nieostro i przydałby się krótszy czas... Ale mimo tej brudnej wody wydał mi się sympatyczny ;)

grzechoslaw napisał(a):

Czwórka jest bardzo ciekawa kolorystycznie (szkoda tylko, że ta czarna kłódka w tle trochę burzy wrażenie). Fajnie wypatrzone. :thumbsup:

Tak mi się podobała ta zielona kłódka, że nie zwróciłam uwagi nawet na czarną :c18 I chciałam właśnie na zielonej ten napis z boku uwiecznić, ale chyba w wakacje wrócę i popróbuję kłódki z innych perspektyw złapać ;)

grzechoslaw
Początkujący

natek napisał(a):

Tak mi się podobała ta zielona kłódka, że nie zwróciłam uwagi nawet na czarną I chciałam właśnie na zielonej ten napis z boku uwiecznić, ale chyba w wakacje wrócę i popróbuję kłódki z innych perspektyw złapać.

Też tak często mam, że jak się zapatrzę na pierwszy plan, to umyka mi to co jest w tle i wychodzi dopiero przy oglądaniu zdjęć. ;)
Kompozycja to podstawa, wszystko w kadrze ma swoje znaczenie. :)