Podziel się wrażeniami!
No i przyszedł też na mnie czas... Już od kilku miesięcy zaglądam na forum, ale nie czuję się ekspertem, aby komentować dokonania bardziej doświadczonych Kolegów i Koleżanek, tym bardziej, że sama dopiero zaczynam pracować ze sprzętem innym niż zwykły kompakt.
Niemniej jednak w ramach przywitania dodam także swoje zdjęcia - wszystkie z jednego spaceru.
PS. Ktoś wie dlaczego nie można dodać avatara?
Witaj. Fajnie że odważyłaś się pokazać nam swoje zdjęcia
4. Most kłódkowy? Fajne kolory, podoba mi się. W cz-b. wersji nie podoba mi się to puste po lewej - już lepszy byłby kadr podobny do 4.
Dmuchawiec, całkiem sympatyczny
A kaczor wydaje się nieostry, jakby poruszony - chyba ciut za długi czas... a może to moje stare oczy już niedowidzą.
A propos - wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu dla forum?
Z awatarami jest problem na razie - trwają prace techniczne na forum - niedługo będzie przywrócona pełna funkcjonalność.
Widać, że orientujesz się w kompozycji
Czwórka jest bardzo ciekawa kolorystycznie (szkoda tylko, że ta czarna kłódka w tle trochę burzy wrażenie). Fajnie wypatrzone.
dlaczego wrzuciłaś w odwrotnej kolejności ? Skoro wrzuciłaś w odwrotnej kolejności, to i komentować będę w odwrotnej numeracji
4 - ostro, fajne kolory, dobra kompozycja, ale gdyby tak tą kłódkę obrócić bardziej w stronę aparatu?
3 - ostro, dobra konwersja do BW, dobra kompozycja, ale znowu tak z profilu tak kłódka
2 - mogłoby być lepiej, gdyby nie te dwa małe dmuchawce bez nasionek(czy jak się to nazywa) - chodzi mi o te dwa golaski
1 - nieciekawe tło, ogólnie to niezbyt ciekawe zdjęcie, ot kaczor na tle brudnego jeziorka
pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć oraz ośmielenie się komentowania innych prac - nie trzeba się znać, by powiedzieć, że się podoba lub nie podoba
Witam serdecznie i dziękuję za wszelką krytykę
Postaram się tu zaglądać częściej i bardziej aktywnie
Tadeusz napisał(a):
A kaczor wydaje się nieostry, jakby poruszony - chyba ciut za długi czas... a może to moje stare oczy już niedowidzą.
kris napisał(a):
4 - ostro, fajne kolory, dobra kompozycja, ale gdyby tak tą kłódkę obrócić bardziej w stronę aparatu?
3 - ostro, dobra konwersja do BW, dobra kompozycja, ale znowu tak z profilu tak kłódka
2 - mogłoby być lepiej, gdyby nie te dwa małe dmuchawce bez nasionek(czy jak się to nazywa) - chodzi mi o te dwa golaski
1 - nieciekawe tło, ogólnie to niezbyt ciekawe zdjęcie, ot kaczor na tle brudnego jeziorka
grzechoslaw napisał(a):
Czwórka jest bardzo ciekawa kolorystycznie (szkoda tylko, że ta czarna kłódka w tle trochę burzy wrażenie). Fajnie wypatrzone.
natek napisał(a):
Tak mi się podobała ta zielona kłódka, że nie zwróciłam uwagi nawet na czarną I chciałam właśnie na zielonej ten napis z boku uwiecznić, ale chyba w wakacje wrócę i popróbuję kłódki z innych perspektyw złapać.