Podziel się wrażeniami!
Moje pierwsze przygody z A230 (Bawię się już nim 5 dni) obiektyw kitowy na razie ale myślę że z czasem dokupię nowy.
Proszę o rady co i jak robię źle itp
1.Ważka
DSC00093.jpg
2.Podróż
2.jpg
3.Strumyk
DSC00056-2.jpg
4.Portret
1.jpg
5.Fajerwerki
na diga.jpg
No i to na razie tyle czekam na opinie i pomocne uwagi
ups właśnie się zorientowałem że to foto z kompakcika , a to białe duże coś to przepalone niebo niestety stałem pod słońce.
Tym razem już zdjęcie zgodne z regulaminem
Dziś zrobione u mnie na podwórku pobawiłem się także złotym podziałem i myślę że chyba jest ok.
kwaitek do pokazu.jpg
No i kolejna porcja fotek ciutke dopracowana w ps
na forum1.jpg
na forum2.jpg
naforum5.jpg
naforum6.jpg
na forum.jpg
naforum4.jpg
mam nadzieje że się spodobają
uważam że są OK
pamiętaj nie przesadź z PS'em
W większości ciutkę sztucznie wyglądają, ale robią dobre wrażenie
pamiętam i może ciut w niektórych przegiełem, ale te np z budowy to zmienione zostały tylko na b&w i troche te pyłki z budowy itp wyostrzyłem
nowe foty (co do koncertu, no niestety lekkie szumy są bo mam za ciemny obiektyw co skutkowało ustawieniem wysokiego iso... a flesha nie wypada używać.)
;].jpg
e2.jpg
k1.jpg
k3.jpg
k4.jpg
no i zapomniałem o jednym foto ;]
ada i edyta.jpg
Witaj
Żurawie - ciekawa kompozycja, kolorki wg mnie pasują, szkoda tylko obciętego żurawia na 2. planie.
"Na forum 5" - też ciekawie się zapowiada
"Na forum" (skaczący tyczkarz) - wg mnie, najlepsza fotka, i tyczkarz i poprzeczka w dobrych miejscach. Niezła kompozycja
Koncertowe też wyglądają ciekawie, dobrze skadrowane (nic nie poobcinane ) Z tych, dla mnie najlepsze jest k3.
Co do portretów (jak ostatnia fotka), najlepiej używać długiej ogniskowej i otwartej przysłony, aby uzyskać rozmyte tło. Tutaj tło jest wyraźne i zabałaganione.
Moim skromnym zdaniem ta wrzuta jest za ciemna, powinieneś je rozjaśnić
;] - tutaj nie widać tej dziwczyny
e2 - twarz jest chyba lekko rozmazana
k1 - jest blik , i gościu na dodatek ciemny, a szkoda bo mogła by być fajna fota jak gra na tej basówce
k3 - tutaj znowu nic nie widać
k4 - tak samo
a na ostatnim też właśnie trochę za ciemno. nie równo, mogłeś wykadrować tak żeby było równo i dziewczyny są jakoś "rozproszone"