Podziel się wrażeniami!
Komentujcie zdjęcia!
Krytykę przyjmę na klatę.
Czekam z niecierpliwością na wasze oceny.
zdjęcia wykonane 390 , kit 18-55, mój pierwsza lustrzanka...
Pozdrawiam komentujących oraz licze na liczne komentarze.
te złe i te dobre...
1. ogólnie ok, ale ja bym powalczyła o kadr, gdzie SeaTowers nie jest tak blisko brzegu kadru
2. centralnie, i ogólnie jakoś mi nie podpadło
3.ładny kadr
4. troszkę ciemnawo i chyba ostrość gdzieś pouciekała
pozdrawiam
Oj oj nie ładnie tak pisać , że zdjęcia wykonane aparatem A-390
Exif „mówi” A-380
Same zdjęcia ...
1. Ot takie sobie zdjęcie , które nie powala. Nie wiem czy mam się skupić na prawej stronie czy na lewej .
2. Centralnie umieszczony obiekt i jeszcze kadr poziomy nie korzystnie wpływa dobrze na odbiór.
3. Marzy mi się takie zdjęcie ale z żaglami. Najmniej ostre zdjęcie. Pytanie czy wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu ?
4. Rzeczywiście nie wiadomo gdzie ostrość poszła
Poczekam sobie na inne zdjęcia
Pozdrawiam
Bertone – Bartek
Witam.
o1 - kadrował bym pionowo sam stateczek tak wyszło, że to jedyne zdjęcie które chciałbym skomentować.
pozdrawiam.
Witaj. Cieszę się, źe postanowiłaś założyć własną galerię
Generalnie można się zgodzić z przedmówcami, ale dodam parę słów:
1. Za dużo chyba chciałaś pokazać. I, jak Bartek pisze, nie wiadomo na co patrzeć. Gdyby ten budynek po prawek wykadrować, byłoby chyba lepiej.
2. Chyba można lepiej te Sea Towers pokazać...
3, Rzeczywiście jakieś takie... dziwne (choć ładnie skadrowane). Może to faktycznie kwestia wyostrzenia po zmniejszeniu (a raczej jago braku?)
4. Nieostre, a może poruszone z powodu zbyt długiego czasu naświetlania.
Jeśli to pierwszy Twój aparat, staraj się go poznać. Na razie ćwicz kadrowanie - robisz zdjęcia w trybie Auto, więc na razie aparat mysli za Ciebie jak naświetlać. To zrozumiałe na początku. Wykorzystaj ten okres na naukę kompozycji - żeby wszystko na zdjęciu było tam gdzie trzeba.
W nastepnej kolejności nauczysz się panowania nad parametrami technicznymi. Dowiesz się jak operować czasem migawki, przysłoną...
I będzie coraz lepiej.
A - jak na pierwszy raz - zupełnie dobrze
wszystko juz powiedzieli poprzednicy a ja tylko sie WITAM
Dzięki wszystkim ,którzy skomentowali moje zdjęcia ! Bubu_ , Bertone , 10 zer Tadeusz , pablo_duch ja też Witam !
Bertone( taki francuski nick) wybacz mi tą pomyłkę, to było niezamierzone /really/
Panie Tadeuszu! dziękuję za tak wyczerpujący komentarz !
Fakt zdjęcia nie zostały wyostrzone ! mój błąd- przyznaje...
będę się przykładać i mam nadzieję ,że moje następne zdjęcia jakie tu wstawie będą o niebo lepsze!
Pozdrawiam wszystkich
werwa napisał(a):
Bertone( taki francuski nick)
werwa napisał(a):
wybacz mi tą pomyłkę, to było niezamierzone /really/
Cieszę się ,że się domyśliłeś..
werwa napisał(a):
Panie Tadeuszu!