Podziel się wrażeniami!
Takie pytanie bo wącham się z kupnem pomiędzy 32w5500 a 37w5500 i nie wiem czy 37 nie będzie zbyt duży, bo on ma służyć jako monitor komputera z naciskiem na obróbkę zdjęć i gry... o odległość nie ma problemu bo pokuj mam spory tylko jak to jest z wygodą pracy z taką konfiguracją bo przy obróbce zdjęć zawsze się siedzi jak najbliżej by wszystko dokładnie widzieć a tu na tylu calach czy nie będzie zbyt meczące... bo już ceny pomiędzy 32 a 37 nie są ogromnie ale wielkość z bliska jest wyczuwalna no i rozdzielczość jest mała nie to co monitory do pc 32 cale z HQ HD 2500x....
A i jeszcze spytam jakiś czas temu się przesiadłem z niemal doskonałego monitora CRT sony trinitron 19 na monitorek lcd 22 asus za prawie 1000zł i pierwsze wrażenie było straszne że lcd jest o wiele gorszy od staruszka CTR i teraz pytanie czy już takiej klasy lcd jest wstanie wyświetlać zdjęcia w niemal idealnej barwie czy dalej nie....
i teraz pytanie czy już takiej klasy lcd jest wstanie wyświetlać zdjęcia w niemal idealnej barwie czy dalej nie....
Nie wiem jak z bardziej profesjonalną obróbką zdjęć, ale jeśli chcesz zachować funkcjonalność jako monitora to raczej 32 cale będą lepszym wyborem, dobrze będzie pograć jak i popracować bez jakiegoś dyskomfortu. 37 to już raczej odpada, bo odległość będzie już sporo większa.
Popieram zdanie Lajama. Telewizory LCD nawet po kalibracji mogą przekłamywać w naturalności barw. Normalny użytkownik tego nie widzi i nie jest mu to potrzebne. Jednak przy pracy w grafice, mogą być różnice w wydruku i tym, co widzisz na obrazie. Za cenę W5500 radziłbym kupić dobry monitor dla fotografa. Tu masz parę słów o tego typu sprzęcie:
http://foto-eizo.pl/monitory-do-fotografii/
Jeśli monitor nie będzie Ci służył tylko do fotografii, ale szukasz też czegoś do rozrywki, to możesz zerknąć na serie Z i X z Bravii. Mają już większą paletę barw, lepsze podświetlenie, panel i technologie wspomagające odwzorowanie kolorów.... Jednak na 100% monitory graficzne poradzą sobie lepiej z oddawaniem barw...