anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32 czy 37 jako monitor komputera

profile.country.pl_PL.title
dr.killer
Nowicjusz

32 czy 37 jako monitor komputera

Takie pytanie bo wącham się z kupnem pomiędzy 32w5500 a 37w5500 i nie wiem czy 37 nie będzie zbyt duży, bo on ma służyć jako monitor komputera z naciskiem na obróbkę zdjęć i gry... o odległość nie ma problemu bo pokuj mam spory tylko jak to jest z wygodą pracy z taką konfiguracją bo przy obróbce zdjęć zawsze się siedzi jak najbliżej by wszystko dokładnie widzieć a tu na tylu calach czy nie będzie zbyt meczące... bo już ceny pomiędzy 32 a 37 nie są ogromnie ale wielkość z bliska jest wyczuwalna no i rozdzielczość jest mała nie to co monitory do pc 32 cale z HQ HD 2500x....

A i jeszcze spytam jakiś czas temu się przesiadłem z niemal doskonałego monitora CRT sony trinitron 19 na monitorek lcd 22 asus za prawie 1000zł i pierwsze wrażenie było straszne że lcd jest o wiele gorszy od staruszka CTR i teraz pytanie czy już takiej klasy lcd jest wstanie wyświetlać zdjęcia w niemal idealnej barwie czy dalej nie....

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

i teraz pytanie czy już takiej klasy lcd jest wstanie wyświetlać zdjęcia w niemal idealnej barwie czy dalej nie....

Witaj,

Jeśli zamierzasz wykorzystywać telewizor LCD do obróbki zdjęć no to niestety możesz się rozczarować. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Znacznie lepiej zainwestować w jakiś 20-22'' monitor z matrycą PVA, IPS itp.

Pozdrawiam,

Razak-----
Początkujący

Nie wiem jak z bardziej profesjonalną obróbką zdjęć, ale jeśli chcesz zachować funkcjonalność jako monitora to raczej 32 cale będą lepszym wyborem, dobrze będzie pograć jak i popracować bez jakiegoś dyskomfortu. 37 to już raczej odpada, bo odległość będzie już sporo większa.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Popieram zdanie Lajama. Telewizory LCD nawet po kalibracji mogą przekłamywać w naturalności barw. Normalny użytkownik tego nie widzi i nie jest mu to potrzebne. Jednak przy pracy w grafice, mogą być różnice w wydruku i tym, co widzisz na obrazie. Za cenę W5500 radziłbym kupić dobry monitor dla fotografa. Tu masz parę słów o tego typu sprzęcie:
http://foto-eizo.pl/monitory-do-fotografii/

Jeśli monitor nie będzie Ci służył tylko do fotografii, ale szukasz też czegoś do rozrywki, to możesz zerknąć na serie Z i X z Bravii. Mają już większą paletę barw, lepsze podświetlenie, panel i technologie wspomagające odwzorowanie kolorów.... Jednak na 100% monitory graficzne poradzą sobie lepiej z oddawaniem barw...