anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia-seria W 5740

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

Bravia-seria W 5740

Witam.Jestem na etapie kupna Sony 46KDL-W5740,Jeśli ktoś ma ten model to proszę o opinie.Generalnie będę odbierał sygnał z n-ki oraz cyfrowego Polsatu.Chciałbym też zapytać co znaczy przy niektórych modelach symbol K podawany na końcu symbolu.

14 ODPOW. 14
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Właśnie dlatego warto uzbroić się w przynajmniej podstawową wiedzę idąc do sklepu. Czas reakcji owszem był istotny, ale w latach gdy panele CD miały po 24, 36, 16 ms... Przy czasach reakcji używanych w dzisiejszych telewizorach, nie ma już to większego znaczenia. Oko ludzkie nie widzi różnicy pomiędzy 2ms, 4ms, 8ms a 10ms. Owszem, dla fanów porównywania parametrów i gadżeciarzy jest to nie lada gratka, mieć LCD z 2ms. Ale to nie ma wpływu na jakość obrazu, czy komfort oglądania. Po prostu tej różnicy nie widać. Co innego jakby porównywać matrycę z przed paru lat z czasem reakcji 24ms, a z dzisiejszymi 8ms. Różnicę zobaczysz. Tylko chyba żadna firma nie ma już tak długiej reakcji, na pewno nie przodujace marki na rynku.
Jeśli chodzi o parametry i ich wpływ na jakość, to nie da się wskazać jednego, który jest najważniejszy. Większość jest ze sobą ściśle związanych i biorąc pod uwagę ogół parametrów otrzymujemy obraz. A tak na siłę, to według mnie można uznać na jeden z istotniejszych procesor obrazu. Tylko on wykorzystuje inne podzespoły, które i tak są podawane jako osobne parametry. W Sony jest użyty Bravia Engine 3, któy ma bardzo dobre parametry. Poniżej masz link do opisu BE3:
http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd-bravia/5/2

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

Dzięki serdeczne za wszystkie opinie.Decyzja zapadła-kupuję 46W5740,zostala kwestia znalezienia dobrej ceny ale z tym już sobie poradzę.Dzięki i pozdrawiam!

Zimny_
Użytkownik

Patrz nie tylko na cenę, ale i jakość obsługi sklepu. Czasami tylko teoretycznie zaoszczędzimy, kupując w sklepie, gdzie obsługa robi problemy, towar jest źle składowany itp. Lepiej trochę dopłacić i kupić sprzęt w pewnym miejscu.

zyga53-----
Początkujący

Co do podlaczenia tv to mam podlaczony na listwie ze swiecaca dioda, Na listwie mam jeszcze podlacz. 4urzadzenia.A jezeli chodzi o lutowanie to robilem z innego gniazdka oddalonego od tv 2,5 .Moze i racja, kiedys mialem problemy w moim zmieszkaniu z instalacja, poniewaz ma ze 30lat i jest zrobiona z aluminium.Co do ustawien Glosu,to jeszcze wejde w ustawienia i zobacze czy cos pomoze.Dzieki za wyjasnienia . pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Być może masz uszkodzony filtr zakłóceń. Dobry filtr powinien eliminować takie zmiany. Wiadomo, że zawsze lepszy taki niż inny. U znajomej w mieszkaniu działo się podobnie po podłączeniu odkurzacza do gniazdka w tym samym pokoju co telewizor. Nie wiem jak i czy rozwiązała tą sytuację, ale zapytam jej w weekend.