anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

co myślicie o kdl-32p5500

karolo-----
Początkujący

co myślicie o kdl-32p5500

jak w temacie co myślicie o tym modelu?

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Znajomy ma 40P5500. Pomagałem mu w podłączeniu całego sprzętu. Na początku podłączyłem do cyfrę przez SCART na starym dekoderze. Efekt jak dla mnie słaby. Fakt, dekoder był bardzo kiepski. Po podłączeniu Nki HD, różnica ogromna. Obraz ostry, bardzo ładny. Wyregulowałem ustawienia, obraz bardziej mi się podobał. Podłączyłem komputer pod niego przez HDMI i puściłem ciekawy fragment w Full HD, wyglądało świetnie.
Generalnie jak na tą cenę, telewizor warty uwagi. Jednak, zobacz na małą różnicę cenową z V5500. Nie wiem jak to wygląda w sklepach, w internetowych to ok 200zł. Przy takiej kwocie, chyba bardziej opłaca się dołożyć te 200zł to telewizora z trochę wyższej półki i z lepszą technologią.

karolo-----
Początkujący

dzięki a orientujesz się może jaką ma częstotliwość odświerzania? bo na stronie sony nic nie ma na jego temat

Zimny_
Użytkownik

Odświeżanie? LCD charakteryzuje się tym, że obraz jest pokazywany "cały" (pomijam przeplot itd.). Odświeżanie służy do "aktualizacji" obrazu. Nie ma takiego efektu jak w telewizorach CRT czyli migotania. Odświeżanie jest stałe we wszystkich LCD i wynosi 60Hz. Ważniejszy jest czas reakcji matrycy. W telewizorach czas reakcji już jest na takim poziomie, że szybszy nie jest potrzebny - ludzkie oko też ma swoje granice.
Jeśli chodzi Ci o te Hz które tak reklamują, czyli motionflow, to nie ma 100Hz, ma 50Hz. Ale to są klatki na sekundę, a nie odświeżanie.

karolo-----
Początkujący

czyli jak to jest z motionflow,jest zauważalna różnica między 50 ,100 a 200hz?
mam pytanie jak to jest z kontrastem raz piszą że jest 22 000 a w innym
ogłoszeniu że 50 000

Zimny_
Użytkownik

Różnica jest zauważalna. Motionflow nie wszędzie zdaje egzamin, ale dla mnie większość audycji wygląda świetnie. Motionflow wyłączam przy oglądaniu filmów w technologii 24p, czyli z Blu Ray, oraz czasami na filmach z satelity. 100Hz ma dopiero seria W, która jest sporo droższa od P, czy V.
Opisywałem Ci 40" P5500, tylko jest spora różnica miedzy tym a 32". 32" jest jeszcze w HD Ready. Przy takiej wielkości ekranu nie ma ogromnej różnicy, ale przyjemniej się ogląda z Full HD. Dlatego jeszcze raz powtórzę, zastanów sie nad serią V5500. Nie jest dużo droższa, ale dużo lepsza. Bardziej opłaca się kupić serie V, przy tych rozmiarach.
Co do kontrastu, możesz przesłać te linki?

karolo-----
Początkujący

jesli chodzi o kontrast to nie moge znależć tej oferty ale w tej piszą np że ma 100hz
http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/ ... t_webslice

Zimny_
Użytkownik

Tylko nie napisali o jaką częstotliwość im chodzi.