Podziel się wrażeniami!
gdzie mogę kupić Moduł CI DVB-C MPEG4 do telewizora sony KDL - 40W5710
A w jakim celu?
Z modułami niestety jest tak, że nie wszystkie działają. Nawet ten sam model modułu może działać na jednym modelu, na innym już nie. Najlepszą metodą jest zakup i w razie czego możliwość oddania.
Tylko podobnie jak CS Bielsko, po co Ci ten moduł? Twój LCD ma już wbudowany MPEG4...
Witam,
1. W jakim systemie jest kodowany sygnał z kablówki ?
2. Czy karty są parowane z CAM-em, czy też nie ?
Powyższe odpowiedzi uzyskasz od operatora kablowego.
Z doświadczenia mogę powiedzieć, iż przy kodowaniu Conax ( bez parowania ) prawidłowo
pracują CAM-y Technisata.
pozdrawiam
Jacek
P.S. Podpowiedź dla CS Bielsko - zapewne w celu odkodowania programów cyfrowych dostępnych w TV kablowej ( bo tu obowiązuje standard DVB-C , który zresztą nie ma wpływu na typ CAM-a - tu ważny jest tylko system kodowania i wydajność modułu ( obsługa HD to strumień rzędu 12 Mb )
smok23 napisał(a):
zapewne w celu odkodowania programów cyfrowych dostępnych w TV kablowej
*To tylko teoretyczny rozważania ponieważ na razie nikt nie gwarantuje takiej współpracy.
smok23 napisał(a):
Nie teoretyczne tylko praktyczne.
smok23 napisał(a):
Aktualnie uruchamiam kodowanie Conax w niewielkiej sieci kablowej, wiec wiem o czy mówię.
Testy przeprowadzałem na TV serii W4500 oraz W5500 i działa bez problemu.
smok23 napisał(a):
P.S. Modułu nie interesuje czy sygnał jest w MPEG2 czy MPEG4 - deskrambluje TS ( transportstream )
Ale Sony na razie nie podaje które moduły działają, operatorzy kablówek zdaje się też nie gwarantują że na Sony to działa.