anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony braviakdl40V4000

profile.country.PL.title
reksio74
Nowicjusz

sony braviakdl40V4000

dzień dobry,jestem posiadaczem tego telewizora od ponad roku i mam następujące pytania
1.czy warto zakupić teraz moduł Ci z mpeg2 na mpeg4 czy zakupić dekoder hd (cyfrowy polsat,platforma cyfrowa tvp).
2. w danych technicznych telewizora podawany jest pobór mocy 175 w a jezeli ja mam ustawione w funkcjach mniejszy pobór prądu oraz oszczędność prądu przy włączaniu telewizora to jaki jest wtedy pobór prądu?
proszę o odpowiedz na pytania, zgóry dziękuje.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

1. moduł konwertuje sygnał z MPEG4 na MPEG2. Jakościowo i pod względem oferty reklamowej lepszym pomysłem jest zakup platformy cyfrowej, albo Nki albo Cyfry. Osobiście Polsatu nei polecam.
2. Zużycie prądu nie jest standardowe. Zależy od konfiguracji telewizora. Ustawisz parametry na wyższe, będzie zużywał więcej, na niższych mniej.

Ravi-----
Początkujący

Zużycie w większości zależy jakie podświetlenie ustawimy... Także trzeba by zmierzyć żeby dokładnie powiedzieć. Jeśli chodzi o moduł Ci dałbym sobie spokój przynajmniej na razie, jeśli zdecydujesz się na platformę cyfrową to na dobrą sprawę nawet nie będzie potrzebny :)