anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KDL26-V4500

profile.country.pl_PL.title
bogdan1948
Poszukiwacz

Sony KDL26-V4500

Mam sonyKDL26-V4500 i Goldena I. 870 mialem podlaczonego przez EURO (mial obciete RGB)zmienilem podlaczenie na komponent jak byl na starym kablu euro to obraz byl lepszy na komponencie lecz zmienilem euro 21pin lepszy (komponent tez jest z tych lepszych)i okazuje sie ze obraz teraz jest lepszy na EURO jak na Komponencie.Czy dobrze jest jak sa zalaczone oba kable .Taka uwaga jesli wylacz w tunerze komponent to z euro mam V1-RGB napis jesli zalaczony jest komponent to napisu RGB nie ma.zdaje sie ze niepotrzebnie nacialem sie na te kable komponent.Ijeszcze jedno syn ma panasonika tez 26"P70 zdaje sie ale obraz w porownaniu do mojego sonego to ma ZYLETE nie wiem dlaczego u mnie nie ma takich ostrych kolorow ,czern nie jest taka jak czern raczej szara,on ma kablowke

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie znam tego dekodera, nie wiem co on potrafi, ale nie jest on dekoderem HD. Max rozdzielczość to SD w systemie PAL. Kabel component jest o tyle leszy, że potrafi przenosić wysoką rozdzielczość, której nie ogarnia SCART. Przy niskiej rozdzielczości SD powinno być widać różnicę na korzyść component. Jednak ciężko nie znam Twojego dekodera, ciężko powiedzieć co on robi z sygnałem. Na pewno jakbyś miał dekoder HD, obraz byłby kilkakrotnie lepszy. Różnica w jakości między tymi telewizorami może wynikać ze źródła sygnału. Zapewne jakbyś zamienił kablówkę na dekoder i odwrotnie, zobaczyłbyś różnicę.