Podziel się wrażeniami!
Coś nikt nie pisze nic o nowym modelu mimo iż od ponad tygodnia wiadomo o nim już sporo. Jeśli już było to nie zauważyłem
Trochę zdjęć http://www.engadgethd.com/photos/sony-x ... n/2270725/" target="_blank
Co myślicie o rozwijaniu w kierunku "brak kabli"? Jak dla mnie na dzień dzisiejszy raczej ciekawostka, chyba, że ceny miło zaskoczą to wtedy, czemu nie? Bardzo podoba mi się design, taka elegancja bez zbędnych ozdób.
Narazie jest bardzo mało informacji o tym modelu, nawet mało zdjęć... Znalazłem filmik prezentujący ZX5: TUTAJ
Wygląda bardzo interesująco,ale cena jest ogromna.. Technologia podłączenia bez kabli jest jak najbardziej świetnym pomysłem. W prawdzie dochodzi jeszcze jedna "puszka", ale wieszanie tv na ścianie bez dodatkowych kabli... Brzmi nieźle.
Cena dość wysoka, ale może nie będzie tak źle, każdy chyba pamięta jak było chociażby z z5500? Od siebie jeszcze dodam ciekawostkę:
Features: Full HD 1080p resolution, Edge Lit LED backlight, 1080p wireless transmission, Motionflow 240Hz, 1,000,000:1 dynamic contrast ratio, BRAVIA internet video/widgets
Nie jestem fanem liczb, ale to robi wrażenie taki kontrast miał bodajże XEL-1 (10 calowy telewizor OLED).
Razak napisał(a):
1,000,000:1 dynamic contrast ratio (...)
Nie jestem fanem liczb, ale to robi wrażenie taki kontrast miał bodajże XEL-1 (10 calowy telewizor OLED).
Co do ceny nie byłbym takim optymistą. Można zobaczyć na ceny X4500, które są również wysokie. Fakt, telewizor świetny. Co do modeli ZX, przy ledach wysokie kontrasty będą normą, co za tym idzie świetny komfort oglądania.
Razak napisał(a):
Motionflow 240Hz,
Zimny napisał(a):
Razak napisał(a):
Motionflow 240Hz,
Tu to chyba przesadzili... Ciekawe jak odwzoruje się to na płynności i realności oglądanego obrazu.. Jak zawsze przy nowych modelach, jestem ostrożny w ocenach, póki sam tego nie zobaczę. Często parametry wiosny nie czynią
Tak, ale nie przy normalnym sygnale nadawanym przez platformy cyfrowe itd. Dlatego jestem zdziwiony, bo z obliczeń jakie znam, to ciężko z 50Hz zrobić 240Hz... Algorytm ogarniający to, może nie będzie skomplikowany, tylko rozwiązanie z uzyskaniem i upchaniem w czasie tych 40 "Hz" było by dosyć trudne... Na pewno rozciągnęło by w czasie. Chyba, że dane jakie podał Razak dotyczą tylko 50Hz.
Te dane to dla modeli które będą sprzedawane w USA i Japonii więc jest troszkę inaczej, na rynek europejski będzie zapewne 200hz.
CS Bielsko
Wiesz zaskoczył mnie wynik bo jakby nie patrzeć ZX5 będzie bazował na edge LED, a zazwyczaj za "chudy" telewizor płaciło się właśnie poziomem czerni. Także zapowiada się smakowicie.
Razak napisał(a):
Wiesz zaskoczył mnie wynik bo jakby nie patrzeć ZX5 będzie bazował na edge LED, a zazwyczaj za "chudy" telewizor płaciło się właśnie poziomem czerni.
Zimny napisał(a):
W ledach osiągnięcie czerni jest najefektywniejsze przez miejscowe wygaszanie diod.