anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ZX5 czyli co w trawie piszczy

Razak-----
Początkujący

ZX5 czyli co w trawie piszczy

Coś nikt nie pisze nic o nowym modelu mimo iż od ponad tygodnia wiadomo o nim już sporo. Jeśli już było to nie zauważyłem :)
Trochę zdjęć http://www.engadgethd.com/photos/sony-x ... n/2270725/" target="_blank

Co myślicie o rozwijaniu w kierunku "brak kabli"? Jak dla mnie na dzień dzisiejszy raczej ciekawostka, chyba, że ceny miło zaskoczą to wtedy, czemu nie? Bardzo podoba mi się design, taka elegancja bez zbędnych ozdób.

10 ODPOW. 10
Razak-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Razak napisał(a):

Wiesz zaskoczył mnie wynik bo jakby nie patrzeć ZX5 będzie bazował na edge LED, a zazwyczaj za "chudy" telewizor płaciło się właśnie poziomem czerni.

Dlaczego tak sądzisz? Nie kojarzę telewizora w tej technologii, gdzie grubość miała znaczenie na czerń. W ledach osiągnięcie czerni jest najefektywniejsze przez miejscowe wygaszanie diod. Teoretycznie proste, ale w praktyce nie jest łatwo skonstruować dobrze działający system tego typu. Ciekawe jak w tym przypadku konstruktorzy rozwiązali to.

Może to moja subiektywna ocena, ale tak sprawa wyglądała przy Edge LED, nie wiem od czego może to zależeć technikiem nie jestem, taka sama sytuacja jest przy laptopach. LED RGB to zupełnie inna bajka, wygaszanie miejscowe diod robi swoje i tutaj czerń jest rewelacyjna (model x4500)