anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co warto kupić, co czym się różni?

endrii
Początkujący

Co warto kupić, co czym się różni?

Jeszcze nie mam zakupionego telewizora, ale już się przymierzam. Od razu chcę kupić Blu Ray, chyba że jakieś DVD. Chciałem się zapytać, co czym się różnią popularne modele odtwarzaczy i co jest najodpowiedniejsze. Różnica w cenach jest duża.. Kina domowego jeszcze nie mam, może trochę później...

17 ODPOW. 17
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Mam BD 350. Jestem z niego bardzo zadowolony. Nie zacina się odtwarzając płyty, nie wiesza się, uruchamia się w parę sekund, skaluje do 1080p24. Dźwięk mam podłączony pod amplituner, ale dosyć kiepski. Niedługo kupię coś lepszego. Chyba musisz mieć ampli do tego, z tego jak podłączałem widziałem tylko wyjście stereo. Dobrą opcją jest to, że podaje do ampli "nieskompresowany" dźwięk, dopiero ampli kompresuje. Mniejsze straty, lepszy dźwięk...

endrii
Początkujący

Na odtwarzacze nie ma promocji z gwarancją? Co znaczy to skalowanie do 1080p24?Czy kupując w sklepie Centrum Sony zestaw, może też wezmę z głośnikami, można wynegocjować jakiś rabat?

oldguest
Początkujący

endrii napisał(a):

Na odtwarzacze nie ma promocji z gwarancją?

Na odtwarzacz udzielana jest 12 miesięczna gwarancja z możliwością rozszerzenia odpłatnie do 3 lub 5 lat

endrii napisał(a):

Co znaczy to skalowanie do 1080p24?

Koledze albo chodziło o odtwarzanie filmów 24p lub poprawę jakości płyt DVD z tym że wtedy jest upscaling do 1080p (ale nie 24p).

endrii napisał(a):

Czy kupując w sklepie Centrum Sony zestaw, może też wezmę z głośnikami, można wynegocjować jakiś rabat?

Jest to indywidualna sprawa firmy która jest właścicielem Centrum Sony.... Ale zawsze można próbować.

Zimny_
Użytkownik

Zawsze masz prawo do reklamacji towaru u sprzedawcy w ciągu 2 lat, na podstawie "niezgodności towaru z umową". Na pewno w tym przypadku może być więcej chodzenia i trzeba rozważnie dobierać argumenty, ale w zasadzie jest to skuteczne.
Najlepiej jak nie ma sie potrzeby reklamowania produktu, ja na szczęście mam z tym spokój :D

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

wg przepisów UE obowiazująca opieka gwarancyjna powinna wynosic MINIMUM DWA LATA

oldguest
Początkujący

mobor napisał(a):

wg przepisów UE obowiazująca opieka gwarancyjna powinna wynosic MINIMUM DWA LATA

To jest nadinterpretacja przepisów UE. Owe 2 lata dotyczą niezgodności towaru z umową (odpowiada za nią sprzedawca). Gwarancja jest wręcz nieobowiązkowa i dobrowolnie dawana przez producenta.

Zimny_
Użytkownik

mobor napisał(a):

To jest nadinterpretacja przepisów UE. Owe 2 lata dotyczą niezgodności towaru z umową (odpowiada za nią sprzedawca). Gwarancja jest wręcz nieobowiązkowa i dobrowolnie dawana przez producenta.

Dokładnie tak jak napisał CS Bielsko. Kwestia sprzedawcy, no i trzeba udowodnić, że towar jest niezgodny z umową. Na szczęście nie miałem jeszcze okazji przetestować tego w praktyce, ale sądzę, że dało by się załatwić (zależy od wady)...

Daniell-----
Początkujący

I tak takie sprzety rzadko sie psuja. Jak sie popsuje, to paragonu ni emozna znaleźc, lub wyblaknie. Jeszcze nigdy nic nie oddawalem na gwaracji. Jedyne co mi sie psulo, to male agd z marketu, ale to ladowalo w elektrosmieciach. Po prostu, kupujac lepsze jakosciowo rzeczy, nie jestes tak bardzo narazony na awarie. Jak to sie mowi, biednych nie stac na tanie rzczy... Czy jakos tak.