Podziel się wrażeniami!
Jeszcze nie mam zakupionego telewizora, ale już się przymierzam. Od razu chcę kupić Blu Ray, chyba że jakieś DVD. Chciałem się zapytać, co czym się różnią popularne modele odtwarzaczy i co jest najodpowiedniejsze. Różnica w cenach jest duża.. Kina domowego jeszcze nie mam, może trochę później...
Mam BD 350. Jestem z niego bardzo zadowolony. Nie zacina się odtwarzając płyty, nie wiesza się, uruchamia się w parę sekund, skaluje do 1080p24. Dźwięk mam podłączony pod amplituner, ale dosyć kiepski. Niedługo kupię coś lepszego. Chyba musisz mieć ampli do tego, z tego jak podłączałem widziałem tylko wyjście stereo. Dobrą opcją jest to, że podaje do ampli "nieskompresowany" dźwięk, dopiero ampli kompresuje. Mniejsze straty, lepszy dźwięk...
Na odtwarzacze nie ma promocji z gwarancją? Co znaczy to skalowanie do 1080p24?Czy kupując w sklepie Centrum Sony zestaw, może też wezmę z głośnikami, można wynegocjować jakiś rabat?
endrii napisał(a):
Na odtwarzacze nie ma promocji z gwarancją?
endrii napisał(a):
Co znaczy to skalowanie do 1080p24?
endrii napisał(a):
Czy kupując w sklepie Centrum Sony zestaw, może też wezmę z głośnikami, można wynegocjować jakiś rabat?
Zawsze masz prawo do reklamacji towaru u sprzedawcy w ciągu 2 lat, na podstawie "niezgodności towaru z umową". Na pewno w tym przypadku może być więcej chodzenia i trzeba rozważnie dobierać argumenty, ale w zasadzie jest to skuteczne.
Najlepiej jak nie ma sie potrzeby reklamowania produktu, ja na szczęście mam z tym spokój
wg przepisów UE obowiazująca opieka gwarancyjna powinna wynosic MINIMUM DWA LATA
mobor napisał(a):
wg przepisów UE obowiazująca opieka gwarancyjna powinna wynosic MINIMUM DWA LATA
mobor napisał(a):
I tak takie sprzety rzadko sie psuja. Jak sie popsuje, to paragonu ni emozna znaleźc, lub wyblaknie. Jeszcze nigdy nic nie oddawalem na gwaracji. Jedyne co mi sie psulo, to male agd z marketu, ale to ladowalo w elektrosmieciach. Po prostu, kupujac lepsze jakosciowo rzeczy, nie jestes tak bardzo narazony na awarie. Jak to sie mowi, biednych nie stac na tanie rzczy... Czy jakos tak.