anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pirackie filmy BD na DVD :lol:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Pirackie filmy BD na DVD :lol:

Znalazłem fajny artykuł o piratach- oszustach i naiwnych klientach kupujących pirackie płyty BD :slight_smile:

" (...) Jak pisze dziennik Wall Street Journal, w zeszłym miesiącu w Chinach przejęto kolekcję 800 filmów Blu-ray, które stanowiły nielegalne kopie oryginałów. Co więcej, filmy nie były sprzedawane na płytach Blu-ray o pojemności 25 czy 50 GB. Piraci sprzedawali swoim klientom typowe krążki DVD z filmem skompresowanym do jakości „prawie Blu-ray” – mowa o trybie 1280 x 720 pikseli (720p).

Typowy użytkownik nie był w stanie wykryć różnic w jakości obrazu i rozpoznać, że zakupiony film nie ma jakości Full HD (1920 x 1080) oraz bardzo dobrego dźwięku, ponieważ film w trybie 720p i tak wyglądał lepiej niż standardowy tytuł w jakości DVD. Również dźwięk, choć skompresowany, był zadowalający. Jako że puste nośniki DVD są znacznie tańsze niż Blu-ray, piraci wykorzystują je po to, aby jak najwięcej zarobić na naiwnych klientach. (...)"

źródło: www.benchmark.pl
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Pir ... 14863.html

2 ODPOW. 2
scarface-----
Początkujący

Nie pirackie płyty br tylko pirackie płyty DVD udające br. Sprawa stara i w Polsce nieaktualna. Myślę, że jeśli już ktoś kupuje odtwarzacz BD to nie będzie sięgał po taki szajs. Największym zagrożeniem dla producentów i wytwórni mogą być pirackie płyty br - prawdziwe, a nie te chińskie upchane dvd,

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

scarface napisał(a):

Nie pirackie płyty br tylko pirackie płyty DVD udające br.

Jeżeli chodzi Ci o tytuł, to przeczytaj jeszcze raz, nie ma nic o płytach. A jeżeli chodzi o "(...) naiwnych klientach kupujących pirackie płyty BD (..)" to oni myślą, że kupują płyty BD, więc napisałem o naiwnych klientach . Czytać ze zrozumieniem :smileyexclaim:
Ale swoją drogą śmieszna akcja. Ja jestem przeciw kupowaniu pirackich płyt, biorąc pod uwagę i tak już niższe ceny filmów. Już dosyć dawno nie byłem patrzyłem na ceny, bratanek mówił, że spotkał się z ceną 50 zł za film na BD (na pewno na BD a nie na pirata na DVD :D ). Więc nie jest już tak źle..