anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

podlaczenie tunera telewizji satelitarnej

anthia
Początkujący

podlaczenie tunera telewizji satelitarnej

Jak nalezy podlaczyc tuner telewizji satelitarnej do nagrywarki drd hx780?
Zeby mozna bylo wgrac do nagrywarki progamy z satleity i moc potem nagrywac programy?
czy moze ktos udzielic rady z gory dziekuje
dodam ze mam tuner ferguson AF 1118 SE

9 ODPOW. 9
felin-----
Początkujący

Co prawda nie jestem specjalistą ale na mój rozum nie ma takiej możliwości, bo nagrywarka nie ma tunera satelitarnego. Można nagrywać tylko ten kanał który aktualnie leci w tunerze.

oldguest
Początkujący

anthia - kablem euro z dekodera do nagrywarki.

anthia
Początkujący

ale nie da sie wgrac programow jak juz sie ustawi na dany program i sie nagrywa to nie wyswietla obrazu, porbowalam juz wszytskie opcje, apodlaczenie jest euro-euro

oldguest
Początkujący

anthia napisał(a):

ale nie da sie wgrac programow jak juz sie ustawi na dany program i sie nagrywa to nie wyswietla obrazu, porbowalam juz wszytskie opcje, apodlaczenie jest euro-euro

Może przedstawi Pan jak ma Pan wszystko podłączone i jak Pan próbował nagrać bo wróżyć z fusów nie umiem.

Moim zdaniem najpewniej jest tak. Dekoder do nagrywarki EURO-EURO. Nagrywarkę do TV HDMI. Telewizor przestawić na nagrywarkę a nagrywarkę na Line 1 lub 3 w zależności od tego do którego EURO w nagrywarce podłączyliśmy. Powinien się pojawić obraz z dekodera.

anthia
Początkujący

kobieta jestem :) sprobuje to jutro zrobic i odpowiem na pytanie czy mi sie udalo :) dziekuje za pomoc :) i milego wieczorku zycze

anthia
Początkujący

podpowiadaja mi ze obraz na tv sie pojawia jak sie tak podlaczy ale jak sie nagrywa w danej chwili to nie ma obrazu na nagraniu tylko czarna plama
nagrywarka z tv podlaczenie euro-euro, tuner satelitarny polaczony z nagrywarka kablem euro-euro

oldguest
Początkujący

A to przepraszam za pomyłkę. A co do problemu to dziwny efekt bo jeśli oglądamy przed nagrywarkę i naciśniemy record to tylko wyświetla się napis że rozpoczęto nagrywanie i dalej można oglądać to co się oglądało na dekoderze.

anthia
Początkujący

i wlasnie tu tkwi problem , moze jakas podpowiedz rozwiazania? a co do pomylki nie ma sprawy :)

profile.country.pl_PL.title
hignum
Początkujący

Witam miałem podobny problem. Powiększony o podłączenie do nagrywarki także VHS-u.
Schemat podłączenia tunera telewizji satelitarnej u mnie wygląda tak:
Tuner telewizji satelitarnej podłączony jest do TV i do nagrywarki przez kable euro-euro z zastosowaniem rozgałęzienia euro. Umożliwia to oglądanie telewizji satelitarnej bez włączania nagrywarki i nagrywanie wybranych pozycji z telewizji satelitarnej. Nagrywarka :smileyarrow: (kabel HDMI) TV.
Nagrywanie odbywa się przy włączonym rekorderze i oczywiście tunerze. Sygnał widoczny na TV powinien przechodzić przez rekorder. Należy ustawić na TV wejście sygnału z nagrywarki, a na nagrywarce wejście sygnału z dekodera.
U mnie to działa!
Jak by co to służę dalszymi radami.
Pozdrawiam