Podziel się wrażeniami!
Amplituner STR-2400ES -po zmianie impedancji z 8 na 4 ohmy(w menu) strasznie się wzbudzają głośniki nie wiem co sie dzieje -impedancja głośników jest 4ohmy - lepiej grają na większej niz na mniejszej a powinno być odwrotnie nie wiem czy to przełączanie wogóle działa czy jest coś żle podłaczone -a poza tym strasznie się grzeje "piecyk "po długim użytkowaniu i nie chce się ponownie właczyc jak go wyłącze tylko wyświetla sie komunikat;PROGREES czy coś w tym stylu!!!!!!Proszę o pomoc !!!: Co mam robić.
Witam bedzie problem z tym grzaniem ale domyslam sie o co go boili, a na wyswietlaczu nie pisze czasami PROTECT!!!! sprawdz koniecznie czy tak pisze!! a co do przełacznika impedenci no jasne ze dziala poto to jest w koncu!! sprawdz ten napis na wyswietlaczu i napisz jaki jest dokladnie... potem odpisze
Pozdrawiam SONYES
Witam SONYES.Dzięki za odpowiedż-wzmacniacz mam 4dni i zastanawiam sie czy go oddać ponieważ jest uszkodzony bo działał tak od nowosci tzn.-przedtem wyłączał się co jakiś czas i wyskakiwał napis "PROTECTOR" a jeśli przełączy się na impedancje 4ohm to nie słychać muzyki tylko buczenie!!!!!!!!!!! nawet po odłaczeniu wszystkiego od amplika też wyłącza sie! POZDRAWIAM DARIO
Witam ponownie no powiem ci tak za wesolo to nie jest wzmacniacz jest napewno uszkodzony tzn kocowka mocy poszla wiec taka rada jezeli masz go 4dni to prawdopodobnie byl on uszkodzony od nowosci tzn ze juz ktos sie nim bawil i go zepsul podlaczajac nie odpowiednie glosniki a potem wlozyli go tobie do kartona sadzac ze oddasz go do serwisu i po sprawie ,wiecmoja rada jest tak jedz i oddaj go do sklepu tam gdzie go kupiles nie do serwisu bo w serwisie bedziesz czekal 3tyg i bedziesz juz mial grzebane w srodku takze nie daj sie i idz na wymiane w sklepie na nowy sprawny.
Pozdrawiam SONYES
Dziękki za pomoc!!Właśnie w poniedziałek oddaję amplika -mają podobno wymienic na nowy.Pzdro dario