Podziel się wrażeniami!
Od paru dni jestem posiadaczem wymarzonego sprzetu ( sony kdl 40z4500 yamaha r-xv863 sony bdp350) Nie bardzo sie orietuje (podlaczylem HDMI SONY 350 z YAMAHA i HDMI yamaha z telewizorem) przy odtwarzaniu koncertow nagranych na blu-ray i DVD nie pali sie kontrolka 24p
Wydaje mi sie ze nie popelnilem bledu gdyz wszystko robilem zgodnie z instrukcja 350
Mam w zwiazku z tym pytania :
czy wszystko zrobilem poprawnie ?
czy ta kontrolka sie nie zawsze zapala?
Czy jak sie nie swieci kontrolka to sygnal jest reprodukowany 1080/24p ?
Mam nadzieje ze odtwarzacz jest OK?
Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
scarface napisał(a):
2. Nie zgadzam się, że koncerty nie są w 24 klatkach bo na 99 proc. właśnie są. Co prawda nie wszystkie, ale współcześnie wydawane już tak.
Jest jedna uwaga i może to da niektórym coś do myślenia?Koncert ZZTop to stare wydanie z lat 80-tych w stereo i bardzo słabiutka kopia tego nagrania.Nie wiedziałem,że w tamtych latach wiedzieli już o przyszłości 24p.Pozdrawiam-Eugeniusz.
Oglądałem już całe mnóstwo koncertów na BR, szczerze to nie zwróciłem uwagi czy są w 24p. Ale nie wydaje mi się, nie miało by to sensu. Koncert AC/DC , czy B.G. King, albo Alicja Keys na 24p mogli by dziwnie wyglądać.. Polecam koncerty tej ostatniej gwiazdy, świetna jest.
To w takim wypadku czy mógłbym prosić o parę tytułów filmów, które są nagrane w 1080p24 ? Z góry dziękuję. A jeśli chodzi o koncert ZZTOP Live From Texas, to jest on z 2008r. Jeszcze raz proszę o te kilka tytułów i pozdrawiam )
"Szklana pułapka 4" na pewno jest 24p a przy okazji fajny jakościowo film do testów sprzętu. Wszystkie filmy kinowe powinny być na BD w 24p. Chodź patrzyłem na pudełkach pisze 1080p.
Czyli na pudełku żeby film był 24klatkowy, musi być napisane : "1080p24"? Dobrze rozumuję?
Bo ostatnio zastanawiałem się czy nowy Bond - Quantum Of Solace jest 24klatkowy czy też nie, a wszędzie napisane jest co najwyżej : "1080p"...
Zauważyłem że na pudełku nie piszą tego "24", ale z zasady BD i filmów kinowych są one w 24 klatkach (taki jest standard zapisu filmów w kinie). A ten Bond na 100% jest 24p.
Co do koncertów to może się myliłem, ale co do Bonda to jestem pewien, że jest 24 klatkowy i tak jak już ustaliliście wszystkie nowe filmy są 24p - na 99 proc
gggrzybowscy napisał(a):
Nie wiedziałem,że w tamtych latach wiedzieli już o przyszłości 24p.Pozdrawiam-Eugeniusz.
Jak narazie wszystkie filmy które oglądałem były w 24p. Jeżeli chodzi o tytuły, polecam ten wątek
viewtopic.php?f=7&t=1005
Dodam jeszcze, że w ostatni weekend oglądałem "Tożsamość" ("Identity"). Film sam w sobie jest świetny. Jeżeli ktoś lubi mocne kino, typowy amerykański thriller, gdzie grupka ludzi utknęła w motelu i wiadomo co się dzieje- polecam.
Kolejnym dobrym tytułem jest White Noise 2: The Light. Nie wiem czy jest na BR, oglądałem go na HBO (nawet nagrałem go w dekoderze), film jest genialny. Dodam tylko, że już dawno nie widziałem takiego zwrotu akcji.