anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

RDR-HX 980- edycja nagran

toja1001
Początkujący

RDR-HX 980- edycja nagran

Witam:)
Mam pytanie odnosnie edycji nagran na w/w nagrywarce. Jak polaczyc 2 lub wiecej tytulow ze soba? Idac za tym co napisano w instrukcji obslugi zgralem 2 tytuly z HDD na plytke -R po uprzednim sformatowaniu jej do trybu VR. Plyta zostala sfinalizowana ale w podmenu "edycja" nie mam opcji laczenia tytulow. O co tu chodzi? Przyznam szczerze ze jesli nie byloby mozliwosci laczenia tytulow w jedna calosc, to bylbym mocno rozczarowany tym sprzetem... Taki "szajs" jak LG kupiony blisko 4 lata temu posiadal ta mozliwosc i to nawet na twardym dysku... Pozdrawiam i licze na jakas podpowiedz:)

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
gggrzybowscy
Użytkownik

toja1001 napisał(a):

Mam pytanie odnosnie edycji nagran na w/w nagrywarce. Jak polaczyc 2 lub wiecej tytulow ze soba? Idac za tym co napisano w instrukcji obslugi zgralem 2 tytuly z HDD na plytke -R po uprzednim sformatowaniu jej do trybu VR. Plyta zostala sfinalizowana ale w podmenu "edycja" nie mam opcji laczenia tytulow. O co tu chodzi? Przyznam szczerze ze jesli nie byloby mozliwosci laczenia tytulow w jedna calosc, to bylbym mocno rozczarowany tym sprzetem... Taki "szajs" jak LG kupiony blisko 4 lata temu posiadal ta mozliwosc i to nawet na twardym dysku... Pozdrawiam i licze na jakas podpowiedz:)

Mam ten sam problem z HX980.Gdybym wiedział wcześniej,ze z łączeniem tytułów będą takie problemy,to bym jej wcale nie kupił.Jak piszesz nie ma takiej opcji jak(połącz).Można bezpośrednio na dysku połączyć tylko klatki.Też mam LG i łączenie jest proste na dysku.Nie rozumię dlaczego w 980 łączenie odbywa się dopiero na płycie,a i tak w rzeczywistości nie ma tej opcji(połącz).Miałem też zamiar pobawić się w łączenie na płycie,bo tak pisze w instrukcji,ale zaskoczyłeś mnie bardzo,że na płytce też się nie da,czego nie wiedziałem do dnia dzisiejszego!Jeżeli nie ma łączenia to musimy taki sprzęt zwrócić,to będzie najlepsze wyjście.Nagrywarkę kupiłem 15.X.2008r w Euroagdrtv.Jeżeli Panowie z Sony milczą tyle czasu na ten temat,to znaczy że te modele wogóle nie posiadają tej funkcji i będę starał się o zwrot pieniędzy,bo gdzieś mam taki sprzęt.Panowie z Sony napiszcie dlaczego nie da się łączyć tytułów w tym modelu?

oldguest
Początkujący

Materiał trzeba często specjalnie dodatkowo podzielić aby zrobiły się chaptery (te okienka w menu z miejscami od których można zacząć oglądać). Łaczenie widać uznali za zbędne ponieważ odtwarzacze nie robią żadnej przerwy w odtwarzaniu następnego nagrania. To nie jest błąd. Zresztą w kamera sprawa wygląda identycznie każde REC-STOP to osobne nagranie.

toja1001
Początkujący

Musze szczerze przyznać że niezbyt dokładnie przeczytałem instrukcję obsługi;) Jest tam napisane że łączenie tytułow należy przeprowadzić nastepujaco: Z HDD zgrać tutuły na płytę -R lub lepiej na -RW i NIE FINALIZOWAC jej co ja niestety wcześniej zrobiłem. Oczywiście płyta musi być sformatowana do VR, formatu, którego wiekszośc starszych odtwarzaczy nie obsługuje. Następnie z podmenu "edycja" wybrać o ile dobrze pamietam "łączenie tutułów". Tak też zrobiłem i wreszcie operacja mi sie udała. Niestety tak jak juz wcześniej napisałem, płyty nie mogłem odtworzyć na innej nagrywarce, w moim przypadku LG. Wówczas zgrałem materiał, ten połaączony, z powrotem na HDD i ponownie zrzuciłem na płytke -R w formacie video. Przyznam że to łączenie tytułów to trochę uciażliwa i monotonna praca ale się udało. Nie zmienia to jednak faktu, że pod tym względem jestem tym sprzętem mocno rozczarowany. Korzystam z tej funkcji dosyć często i głównie dla tej funkcji ją kupiłem. Nie przypuszczałem jednak że sprawi mi to tyle problemów. Pozdrawiam domowych montażystów i życze Wam Koledzy dużo cierpliwości w obsłudze HX 980:)