Podziel się wrażeniami!
Witam:)
Mam pytanie odnosnie edycji nagran na w/w nagrywarce. Jak polaczyc 2 lub wiecej tytulow ze soba? Idac za tym co napisano w instrukcji obslugi zgralem 2 tytuly z HDD na plytke -R po uprzednim sformatowaniu jej do trybu VR. Plyta zostala sfinalizowana ale w podmenu "edycja" nie mam opcji laczenia tytulow. O co tu chodzi? Przyznam szczerze ze jesli nie byloby mozliwosci laczenia tytulow w jedna calosc, to bylbym mocno rozczarowany tym sprzetem... Taki "szajs" jak LG kupiony blisko 4 lata temu posiadal ta mozliwosc i to nawet na twardym dysku... Pozdrawiam i licze na jakas podpowiedz:)
toja1001 napisał(a):
Mam pytanie odnosnie edycji nagran na w/w nagrywarce. Jak polaczyc 2 lub wiecej tytulow ze soba? Idac za tym co napisano w instrukcji obslugi zgralem 2 tytuly z HDD na plytke -R po uprzednim sformatowaniu jej do trybu VR. Plyta zostala sfinalizowana ale w podmenu "edycja" nie mam opcji laczenia tytulow. O co tu chodzi? Przyznam szczerze ze jesli nie byloby mozliwosci laczenia tytulow w jedna calosc, to bylbym mocno rozczarowany tym sprzetem... Taki "szajs" jak LG kupiony blisko 4 lata temu posiadal ta mozliwosc i to nawet na twardym dysku... Pozdrawiam i licze na jakas podpowiedz:)
Materiał trzeba często specjalnie dodatkowo podzielić aby zrobiły się chaptery (te okienka w menu z miejscami od których można zacząć oglądać). Łaczenie widać uznali za zbędne ponieważ odtwarzacze nie robią żadnej przerwy w odtwarzaniu następnego nagrania. To nie jest błąd. Zresztą w kamera sprawa wygląda identycznie każde REC-STOP to osobne nagranie.
Musze szczerze przyznać że niezbyt dokładnie przeczytałem instrukcję obsługi;) Jest tam napisane że łączenie tytułow należy przeprowadzić nastepujaco: Z HDD zgrać tutuły na płytę -R lub lepiej na -RW i NIE FINALIZOWAC jej co ja niestety wcześniej zrobiłem. Oczywiście płyta musi być sformatowana do VR, formatu, którego wiekszośc starszych odtwarzaczy nie obsługuje. Następnie z podmenu "edycja" wybrać o ile dobrze pamietam "łączenie tutułów". Tak też zrobiłem i wreszcie operacja mi sie udała. Niestety tak jak juz wcześniej napisałem, płyty nie mogłem odtworzyć na innej nagrywarce, w moim przypadku LG. Wówczas zgrałem materiał, ten połaączony, z powrotem na HDD i ponownie zrzuciłem na płytke -R w formacie video. Przyznam że to łączenie tytułów to trochę uciażliwa i monotonna praca ale się udało. Nie zmienia to jednak faktu, że pod tym względem jestem tym sprzętem mocno rozczarowany. Korzystam z tej funkcji dosyć często i głównie dla tej funkcji ją kupiłem. Nie przypuszczałem jednak że sprawi mi to tyle problemów. Pozdrawiam domowych montażystów i życze Wam Koledzy dużo cierpliwości w obsłudze HX 980:)