Share your experience!
SONY zaprezentowało nowy tablet: Xperia Tablet Z
W skrócie:
- 10,1 cała
- rozdzielczośś 1920×1200 pikseli (Mobile Bravia Engine 2)
- czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 o taktowaniu 1,5 GHz
- 2 GB pamięci RAM
- 32 GB przamięci wbudowanej
- slot kart microSD
- aparat Exmor R o rozdzielczości 8,1 Mpx
- NFC
- LTE
- głośniki ze wsparciem dźwięku przestrzennego S-Force
- obudowa grubości 6,9 mm
- 495 gramów
- Android 4.1 JellyBean
- bateria 6000 mAh pojemności
- wodo- i pyłoszczelny
Message was edited by: Lajam.
Solved! Go to Solution.
Hej,
mam złą wiadomość.....nie da rady tego ruszyć, ponieważ wiele stron do poprawnego korzystania potrzebuje nowej wtyczki Adobe Flash Player. Niestety Adobe nie wspiera już swojej wtyczki dla urządzeń mobilnych z Androidem. Patowa sytuacja 😞
Pomyśleć, że decyzja o zaprzestatniu wsparcia na androida, wynika pośrednio przez walkę firmy Apple z Adobe i flashem 😞
Masz rację - co nas userów to obchodzi. Ale co zrobić.
Z jednej strony winnym jest Apple - bo się uparł na html5, a jak widać nie jest to popularny język webowy
Z drugiej strony Adobe nie powinien kończyć wsparcia na androida tylko dlatego, że apple ma focha.
Z trzeciej strony dobrze by było gdyby twórcy stron nie korzystali z flasha lub udostępniali pełnoprawną wersję mobliną.
jagpol - Przykro mi, ale nie mamy możliwości bezpośredniej interwencji aby problem został natychmiast rozwiązany. Jesteśmy tak jak Ty użytkownikami sprzętu Sony, staramy się pomagać w rozwiązywaniu problemów, ale proszę wziąć poprawkę na to, że nie każdy problem jest do rozwiązania, szczególnie w momencie gdy chodzi o kwestię Adobe Flash.
Adobe Flash nigdy nie funkcjonował poprawnie na urządzeniach mobilnych. O ile coś działało, to zawsze dość słabo, albo w mocno okrojonej wersji. Próbowałem z IFA poprzez Xperię Z1 załadować zdjęcie, ale również miałem ten sam komunikat o braku wtyczki. Różnica jest nawet w oknie posta, którego się pisze. Problem najważniejszy polega na tym, iż Adobe wycofało się ze wspierania tej wtyczki dla Androida, o czym wspomniał powyżej kris.
Z tego co pamiętam (używałem Xperii S dość dawno), Flash najlepiej działał na przeglądrace Dolphin Browser HD w wersji 8.5.1 ze wsparciem Flash - nie mam wiedzy jakiej przegladarki Ty używasz (na Chrome na 100% nie zadziała), oraz nie mam możliwości sprawdzenia czy dziś to by funkcjonowało na Xperii Z, ponieważ nie mam już tabletu. Możesz spróbować - nigdy nie zaszkodzi.
Co do samej galerii - jest ona stworzona głównie z myślą o użytkownikach apartów cyfrowych Sony więc naturalnym jest i logicznym, że interfejs galerii dostosowany jest dla komputerów PC, a nie urządzeń mobilnych. Po to m.in. mamy pole "Dane EXIF" oraz możliwość załadowania zdjęcia w pełnym rozmiarze.
Być może w przyszłości się to zmieni, ale na chwilę obecną nie ma innej możliwości ładowania zdjęć niż poprzez komputer PC.
Pozdrawiam,
Jeśli chodzi o instrukcję, to udostępniona jest ona w wersji online.
Oto link http://userguide.sonymobile.com/referrer.php?region=pl&product=xperia-tablet-z-wifi
Co do baterii - niestety nie posiadam tabletu, aby zweryfikować co może być przyczyną takiego, a nie innego zachowania się Twojego urządzenia. Czy używasz funkcji STAMINA lub Trybu słabej baterii?
Być może użytkownicy Z-ki będą bardziej pomocni.
@kris. - zmień temat na Xperia Tablet Z - bez słowa "Tablet" sugeruje on temat o telefonie : )
Co nie zmienia faktu, że tablet wygląda.... genialnie!
Biorąc pod uwagę, jaki zlew ma Sony na aktualnych klientów i jak niedorobiony jest Xperia tablet s tylko niezorientowani zdecydują się na ten zakup.
Niestety ja kierowałem się opiniami w necie (pewnie kupionymi) i zakupiłem xperia tablet s.
Message was edited by: Ergo5218
Tablet wygląda bardzo ładnie.
Specyfikacja mocna, ciekawe jak z cenami : )
Witam : D Tu coś klepią na ten temat. W USD podając ceny. Jestem właśnie na etapie poszukiwania fajnego tabletu, najlpiej z 4G (wchodzi na urocze zad...upie na dniach) lub LTE (bo to nie to samo) lub z obu.
http://www.tabletmaniak.pl/83426/mwc-2013-znamy-date-premiery-i-cene-sony-xperia-tablet-z/
Czy ktos juz moze posiada albo mial mozliwosc porównania np. z Ipadem 4 ?
Jesli tak to mialbym pytania jak wypada jakosc samego wyswietlacza wzgledem Retiny, glownie kontrast i czernie bo samo upakowanie pikseli to juz wiadomo troszké gorsze 264ppi do 224ppi.
Jaka jakosc dzwieku na wyjsciu sluchawkowym ? Moze ktos sie orientuje jaki tam siedzi DAC ?
Przyznam ze tablecik mi sie bardzo spodobal i nie omieszkam sie go ogladnac jak tylko bedzie dostepny w sklepie a moze i nawet zakupic.
Message was edited by: Peter.Mac
Zależy nam, by wszyscy użytkownicy swobodnie wyrażali swoje zdanie na temat sprzętu. Dziękujemy za szczerą i wnikliwą ocenę. Jest nam bardzo przykro, że Twój post zaginął. Najprawdopodobniej przyczyną takiego stanu rzeczy była migracja społeczności ze starej platformy, podczas której straciliśmy dane z okresu 5-17 czerwca (http://community.sony.pl/t5/Nowo%C5%9Bci-od-Sony/Informacja-w-sprawie-migracji/ba-p/1192896). Przepraszamy za zamieszanie.
Jeżeli chodzi o opisane problemy techniczne, jesteśmy pewni, że jeden z ekspertów bądź inny użytkownik już niebawem pomoże Ci w ich rozwiązaniu.
Jagpol pozwól, że się odniosę do wad:
1. Możesz szukać ostatniej dostępnej wersji. Tutaj masz opis, jak to zrobić: http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,4565,jak_zainstalowac_wtyczke_flash_na_androidzie,porady,2.htm...
2.Coś za coś. Albo pyło i wodoszczelność, albo brak zaślepek
3. Jak często wkładasz kartę mikroSIM? Myślę, że przy tak zwartej i smukłej obudowie trudno spodziewać się ogromu przestrzeni Jeśli uważasz, że do Ztki trudno się dostać do SIM - polecam sprawdzić ipada. Tam bez specjalnego śrubokręcika lub agrafki nie dostaniesz się do gniazda.
5. Pewnie dlatego, że zdjęcia publikowane w internecie są małe. Najczęściej nie przekraczają rozdzielczości 800px, a Ztka posiada ekran FullHD, czyli minimum 1920px na dłuższym boku.
8. Folia nie chroni przed palcowaniem.
Ja tylko powiem, że jednak rozwiązanie w iPadzie z kartą microSIM jest bardzo bezpieczne i tam nic się nie ułamie bowiem "szufladka" na kartę jest metalowa.