Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
myk6414 w Twoim przypadku popełniłeś błąd za 2 razem, gdy ME odmówił bo było po rękojmi. Można było powołać się na to, że wada nie została usunięta za pierwszym razem, skorzystać z rzecznika konsumenta itp.
W Twojej sytuacji obecnie to już jest pewnie około 3 lata po zakupie. Trzeba wziąć kolejną zapewne ostatnią płytę i tv do sprzedaży. SONY pewnie daje rok gwarancji na wymienioną płytę. Jeśli kolejna zepsuje się po roku już nic nie dostaniesz.
Szkoda nerwów i zdrowia, ja bym brał kolejną płytę i sprzedał TV i kupił coś innego.
A na przyszłość korzystać do bólu tylko z rękojmi, gdy odmawiają ponawiać lub korzystać z rzecznika praw konsumenta.
Panowie a takie pytanie mam. Też miałem 94j ale oddałem mamie na dekoder i działa.Czy modele Sony na 2024 jak np. Bravia 7 dalej mają ten problem z kartami cam czy już nie. Może ktoś coś słyszał na ten temat bo ciągnie mnie z powrotem do sony.
Chyba powinieneś zapytać o konkretny model na forum HDTVpolska.com
Ale polecam poczytać o Microled (nie mylić z prostackim miniled) to będzie rewolucja i jednocześnie śmierć OLED. Warto zaczekać bo zapewne będą drogie pierwsze Microledy ale dzięki temu spadną mocno ceny LEDów a OLED polecą jak plazmy do kosza
Zgłaszaj to w Sony , U mnie po przepychance wymieniono płytę w tamtym tygodniu drugi raz już na nową która jest poprawką na te problemy i pomogło
Mam pytanie kiedy miałeś kupiony telewizor.
Pojawiła się nowa wersja softu 7630 ale naszych problemów nie rozwiązała. Pikseloza jak była tak nadal jest.
Niestety, lipa, TV wymieniony na nowy już niby z nową poprawioną płytą w kwietniu tego roku 2024 - po 8 miesiącach problem powrócił z pikselozą !!! Będzie 3 zgłoszenie gwarancyjne - ciekawe jak do tego podejdzie SONY, czy zaproponują zwrot kasy czy jedynie naprawę/wymianę TV 😞
Ja mam wymienioną płytę od 2,5 miesiąca. Na razie wszystko jest ok. Pan technik zapytany kiedy się spodziewać problemu ponownie, powiedział, że jemu się jeszcze nie zdażyło wymieniać płytę po raz drugi. Zobaczymy...