anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Youtube, HDR i A1

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Youtube, HDR i A1

Witam, kiedy A1 będzie dekodował materiały z HDR na YouTube? Niespecjalnie jakoś to widzę, bo przy automatycznym ustawieniu nie wykrywa tych metadanych w strumieniu. Można co prawda wymusić to ręcznie wraz z paletą kolorów, ale odnoszę wrażenie, że jest to tylko symulowany HDR. 

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

nigdy :slight_smile: bo zaraz wyjdzie A2 i o Twoim A1 zapomną i nie licz na to ,że masz topowy model będziesz inaczej traktowany przez Sony to tak na przyszłość pzdr

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

A to ja akurat wiem, bo mam doświadczenia z innymi tv i Sony totalnie olewa wszystko i wszystkich. Ale problem i pytanie nawet nie dotyczy A1, ale ogólnie ich tv z Androidem i samej aplikacji. Ja wiem, że warstwa softwareowa Sony/Mediatek to totalna klapa, ale chyba są w stanie dać obsługę kodeka VP9 P2. Bo nawet ręczne włączenie HDR10 w materiałach z YT w 4K i z HDR tylko go symuluje.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
profile.country.PL.title
stefek38
Użytkownik

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Four Basic Colors is a video created by TCL to promote their 4K TVs. YouTube HDR is available on recent TVs and mobile phones. If you are viewing this video on an SDR (normal non-HDR) TV, the color and contrast may not look correct. Music: Nimbus by Eveningland - ...