Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich... To na razie pierwsze moje fotki z jakich jestem " zadowolony " . Będę wdzięczny za podpowiedzi
Czołem,
Zdjecia w sumie nic ciekawego nie pokazują, ale z ciekawości postanowiłem zapytać czy trójka jest jakoś dodatkowo rozmywana w postprocesie?
Na swoje usprawiedliwienie powiem , że dopiero zaczynam z fotografią... Trójka jest naturalna , bez obróbki
2 proporcje mi nie pasują ...
a co do 3 chcesz mi powiedzieć że przy przesłonie 5,6 uzyskałeś taką głębię ostrości ???? oj coś mataczysz?
A czy mogę prosić o więcej szczegółów? Co powinienem poprawić , o czym pamiętać. W przypadku zdjęcia nr 3 , nie wiem do końca co mogło mieć wpływ na tak dużą głębie ostrości. Aparat znajdował się tuż nad ziemią a obiektyw przekręcony na max ogniskową 55. Żadne z tych zdjęć nie zostało poddane obróbce ...
Konkrety?
To ja powiem tak: na 2 przeszkadzają mi te pierdoły w lewym boku kadru...
1 brak ostrości
2 poziomo
3 hmm
coś w 2 na kadr weszło z lewej
w sumie wszyscy wszystko napisali, ale ta trójeczka to mi też się podejrzana wydaje
Witam ponownie i dziękuję za opinie... Chciałbym sprostować jedną rzecz i przepraszam za pomyłkę. W jednym z poprzednich postów miało być nie dużą a małą głębie ostrości. Nom a przecież im mniejszy parametr przesłony czyli większa " dziura " obiektywu , tym otrzymujemy mniejszą głębie ostrości , bardziej rozmyte tło
Na mój rozum biorąc sprawę , nie ma nic dziwnego w tym , że na zdjęciu nr 3 tło przy przesłonie 5.6 jest pięknie rozmyte. Mam rację
Wstawiam zatem kolejna fotkę z serii bardziej krajobrazowej