anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Niniel - zarobaczyło się

Niniel
Początkujący

Niniel - zarobaczyło się

W moim temacie będę prezentować różnorodne jako że jestem początkującym fotografem i nie mam żadnej ulubionej dziedziny :P (chociaż architektura jest moją najmniej ulubioną)

69 ODPOW. 69
profile.country.pl_PL.title
tobaszc53
Początkujący

Witaj,
Co do ostatnich dwóch portretów to w sumie potencjalnie dobre kadry zostały zePSute obróbką.

..shprot..
Niniel
Początkujący

Przy tej obróbce chciałam zastosować efekt Dragana, dlatego może większości się nie będzie podobać.

Shprot, możesz dokładnie powiedzieć co się nie podoba w obróbce?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

może ja coś napiszę, do efektu dragana to tym fotkom dużo brakuje mam wrażenie, że zatrzymałaś się w połowie obróbki dla przykładu, na pewno nie idealnego, moja fotka download/file.php?id=21952&mode=view&customview=true zrobiona draganem.

Niniel
Początkujący

Robiłam wg instrukcji znalezionej w internecie i w porównaniu do oryginału to była widoczna różnica, ale teraz jak widzę Twoje zdjęcie to rzeczywiście jeszcze za mało podkręciłam to wszystko.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

polecam zajrzeć na stronę autora http://andrzejdragan.com/ generalnie nie ma czegoś takiego jak efekt dragana bo on każde zdjęcie robi inaczej i żaden tutek tu nie pomoże ;)

docentstopczyk
Początkujący

pawelszymanski6 napisał(a):

moja fotka http://www.forum.sony.pl/download/file. ... mview=true" target="_blank zrobiona draganem.

sory, ale to zdjęcie jest koszmarne

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

na temat obróbki wypowiadać się nie będę bo to jak z hdr'ami niektórym się podobają ostre przesycone a niektórym nie :P
natomiast co do kadrów to moim zdaniem model stał zbyt blisko tła i pojawił się dość ostry cień

Niniel
Początkujący

Dzięki za zwrócenie uwagi na ten szczegół. Model rzeczywiście stał bardzo blisko ściany, bo w sumie te zdjęcia zrobiłam, aby właśnie obróbką się pobawić :P

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No, do Dragana, to by się przydała jakaś odrapana ściana w tle, odpadający tynk, cegła, itp., no i cień niepotrzebny.

------------------------------
fotoamator
Niniel
Początkujący

No to teraz pragnę przedstawić troche zdjęć z muzeum bursztynu, które jest w Gdańsku (znudziła mi się zima :P )

Oprócz zwykłych kawałków bursztynów są tam też różnego rodzaju rzeźby (współczesne i historyczne) i to w sumie je chcę zaprezentować.

Na razie tylko trzy zdjęcia, bo się rozmyśliłam co do obróbki innych. Postaram się poprawić reszte w najbliższym czasie (o ile studia mi pozwolą :/)