Podziel się wrażeniami!
Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty
Mam tylko wrażenie, że przez to niebieskie tło, wychodzi strasznie zimny odcień skóry?
Są za blisko tła.
Lampa jest za mała - softboks, parasolka czy czego tam używasz.
Brzydko cień się układa na buziach - jedna lampa nad głowami to nie jest szczęśliwy pomysł w przypadku dzieci, niepotrzebnie wyostrza i oddelikatnia rysy. Jeśli już koniecznie musisz jedną lampą to dodaj jakieś wypełnienie, jakąś blendę może złotą stroną.
Mam wrażenie że za zimny balans bieli, skóra ma brzydki trupiosinoblady kolor. Robisz fotki dzieciom, staraj się wydobyć ciepło i "przytulność". Być może to wina niebieskiego tła, fatalny wybór koloru - światło się od niego odbija i powoduje że skóra zabarwia się niezdrowo i nierówno.
A dodatkowo, już zupełnie pozafotograficznie - kolczyk w uchu i napis "BOY" wyjątkowo źle grają na takim mikrobie...
Może powściągnij się trochę i nie wrzucaj tutaj wszystkiego co wychodzi Ci z aparatu. Proponuję skupić się na jakości a nie ilości.
pzdr
Są za blisko tła.
fakt, sa przy tle bo mi pokoju nie starcza Musialam sie dzis w sciane wkaponowac by ich uchwycic :smileyhappy:Może powściągnij się trochę i nie wrzucaj tutaj wszystkiego co wychodzi Ci z aparatu. Proponuję skupić się na jakości a nie ilości.
to co, az takie zle :smileyquestion:Jeśli wielkość pomieszczenia jest ograniczeniem, spróbuj ustawić cały majdan tak byś mogła na przykład pstrykać przez otwarte drzwi z drugiego pokoju. Jeśli odsunięcie dzieci od tła jest niemożliwe, daruj sobie szerokie plany na syntetycznym tle bo to bez sensu. Nie zyskujesz nic dobrego co oferuje studio a bierzesz wszystko co złe. Spróbuj usunąć tło i fotografować z lampą ale w normalnym chaosie dziecinnego pokoju, bardziej spontanicznie. Jeśli to cię nie interesuje spróbuj w drugą stronę - odsuń małolatów od tła i rób portrety. Ustaw lampę trochę z boku i ciut niżej. Dodaj drugie źródło światła, może blendę, może systemową lampkę w WL, albo po prostu kup drugą prawdziwą. Większy rozpraszacz, chcesz mieć miękkie światło - duża octa może.
to co, az takie zle :smileyquestion: Źle mnie zrozumiałaś. Jednego dnia wrzuciłaś na forum 12 zdjęć. Wszystkie właściwie podobne - skup się na jednym, dwóch, najlepszych według ciebie, kadrach postaraj się je porządnie obrobić i wtedy je nam pokarz. Powtórzę: jakość nie ilość.JoannaR napisał(a):
Może powściągnij się trochę i nie wrzucaj tutaj wszystkiego co wychodzi Ci z aparatu. Proponuję skupić się na jakości a nie ilości.
marcin wuu dziekuje za wskazowki Źle mnie zrozumiałaś. Jednego dnia wrzuciłaś na forum 12 zdjęć. Wszystkie właściwie podobne - skup się na jednym, dwóch, najlepszych według ciebie, kadrach postaraj się je porządnie obrobić i wtedy je nam pokarz. Powtórzę: jakość nie ilość.
pzdr
Mam pytanko.Powiedzcie mi prosze czy skora jest tutaj czerwona? Bo moim zdaniem jest za bardzo czerwona Czy ja widze cos nie tak
Ja mam słaby wzrok, ale daltonistą nie jestem. Jak dla mnie jest OK
Wreszcie nie jest tak sino