anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Poczatek z lustrzanka... zupelny nowicjusz

bartusmax-----
Początkujący

Poczatek z lustrzanka... zupelny nowicjusz

moja przygoda z alpha 550Y zaczeła sie dopiero wczoraj jest to moja pierwsza lustrzanka przedtem tez nie mialem z taki urzadzeniem do czynienia wiec jestem zupelnie zielony :c7 juz od dawna chcialem rozpoczac przygode z foto tylko to troche drogie hobby ale udalo sie i prosze o porady i opinie przez ten caly dzien cos tam probowalem popstrykac... pozdrawiam

29 ODPOW. 29
profile.country.pl_PL.title
bartYNP
Nowicjusz

1 wpadło ci w kadr lusterko samochodu, horyzont 50/50, poczytaj na temat "złotego podziału" jedna z najważniejszych reguł (wymiary fotki trochę nie teges, reguły wstawiania do galerii)
2, 3 - kwiatki to nie niezbyt czuję
4 psiak miły ale troszkę obcięty i jakbyś chwycił go trochę niżej byłoby chyba lepiej

Wczoraj kupiona lustrzanka i dzisiaj już fotki, :c37

bartusmax-----
Początkujący

dziękuje nawet jedna opinia sie liczy ;) pozdrawiam

bartusmax-----
Początkujący
profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Zaczne od 5. bartNYP powiedzial mniejwiecej to co ja bym powiedzial :c20

5 -Wielka szkoda ze Weronika tak centralnie tez mam z tym czasem problem. No i te ISO, za wysokie; miales dobre swiatlo :nauseated_face:

6 - Tutaj zas mogles poprawic kontrast :c20 efekt byl by lepszy

7 -Hmmm.... tutaj mam takie odczucie ze figurki sa za jasne. Mogles zmniejszyc jasnosc lub 'exposure' lub pobawic sie z levelami :c20. Tutaj znowu zapomniales o ISO :nauseated_face:

Jak na poczatek to jest fajnie :thumbsup:

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Po zmniejszeniu zdjęcia wyostrzaj bo kompresja robi swoje, oczywiście rób to umiejętnie.
Strasznie centralne te kadry, a wystarczyło po wyostrzeniu przekadrować, np. na 5 -tym mogłeś dać więcej lewej strony by Weronika znalazła się po prawej stronie kadru i dodatkowo dopalić lampą i było by super.
To samo 7-ka, w zasadzie nie wiadomo o co chodzi na tym zdjęciu i dodatkowo zły pomiar światła i przez to przepalone.
Ale nauczysz się :thumbsup:

bartusmax-----
Początkujący

dziekuje wasze rady naprawde sa pomocne i za kazdej probuje jakis zalazek zapamietac mysle ze to zaprocentuje na przyszlosc

wojttexx
Początkujący

5. Szkoda, jak napisał " trebor " , że tak centralnie. Według mnie o wiele lepiej było by w pionie :) . Nie jestem także " fanem " robienia zdjęć " od dołu ".

6. Fajny piesiu :) Szkoda, że zamazane :(

7. Zrobiłbym tą figurkę w całości pionowo, od przodu. No i za jasno :(

P.S: Sam niedawno zacząłem przygodę z fotografią. Myślę że zarówno jak i ty, jak i ja trochę czasu i zdjęcia będe o wiele lepsze :c20

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

Krytyka nie powinna być negatywna...

8. Wyszło jakby kieliszek był tłusty,
9. Nie podoba mi się, wieża się wali,
10. Ucięta wieża,
11. Centralnie skadrowane,
12. Tło.

Ogólnie to samo co ja mam. Jak robię zdjęcie to mam dziwne rzeczy z tłem/w tle.

Mimo wszystko może się podobać.

BZ