anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Poczatek z lustrzanka... zupelny nowicjusz

bartusmax-----
Początkujący

Poczatek z lustrzanka... zupelny nowicjusz

moja przygoda z alpha 550Y zaczeła sie dopiero wczoraj jest to moja pierwsza lustrzanka przedtem tez nie mialem z taki urzadzeniem do czynienia wiec jestem zupelnie zielony :c7 juz od dawna chcialem rozpoczac przygode z foto tylko to troche drogie hobby ale udalo sie i prosze o porady i opinie przez ten caly dzien cos tam probowalem popstrykac... pozdrawiam

29 ODPOW. 29
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

8 - najlepsze z całej wrzuty
9 - co tu chciałeś pokazać? Wygląda, jakby przypadkowo wcisnął Ci się spust migawki... :c9
10 - jako wprawka - tak, poza tym - o co chodzi z ta krzywą wieżą w tle?
10? - o co chodzi? :c7
11 - jeśli motywem były owocem to źle skadrowane i po co ta wieża w tle? I ciut za ciemno.

Chciałeś krytykę - masz. Konstruktywną, mam nadzieję ;)
Poczytaj o kompozycji kadru, kadrowaniu... Będzie dobrze :thumbsup:

------------------------------
fotoamator
bartusmax-----
Początkujący

Panie Tadeuszu uważam, że jak najbardziej konstruktywna krytyka i cieszy mnie ocena tak doświadczonej osoby...

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

8 – może się podobać ;)
9 – to , że wieża … to już pisano – samo zdjęcie za ciemne
10 – co chciałeś pokazać na tym zdjęciu ?
11 – centralnie i tło 
12 – jak wyżej

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
bartusmax-----
Początkujący

krówki świnki itp wrzucam z nudów po dzisiejszej wycieczce wiem kadrowanie do poprawy i znów centralnie

bartusmax-----
Początkujący

nasza nowa duma wielkopolski :c20 dzisiejszy spacer powiem tak Panowie po stingu maja dużo roboty z murawą :shock:

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

bartusmax napisał(a):

krówki świnki itp wrzucam z nudów po dzisiejszej wycieczce wiem kadrowanie do poprawy i znów centralnie

Jeden z najbardziej zachęcających "wstępniaków" jaki dotychczas czytałem :smileyhappy:

bartusmax-----
Początkujący

piękny ciepły jesienny dzień ... choć pogoda piękna i niebo bez chmurne bardzo trudno robiło mi się zdjęcia w tak dużym słońcu nie wiem może to wina sprzętowa nie powiem te dwa kity powoli zaczynają mnie spełniać całkowicie czy warto pomyśleć już na nowym obiektywem ? prosze oceniać foto jak błędy i co do poprawy pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Całkiem dobrze.
Brudna matryca.
17 kadrował bym sam domek.
wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu mam wrażenie, że nie.
Galeria zwiększa poziom :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

bartusmax napisał(a):

piękny ciepły jesienny dzień ... choć pogoda piękna i niebo bez chmurne bardzo trudno robiło mi się zdjęcia w tak dużym słońcu nie wiem może to wina sprzętowa nie powiem te dwa kity powoli zaczynają mnie spełniać całkowicie czy warto pomyśleć już na nowym obiektywem ? prosze oceniać foto jak błędy i co do poprawy pozdrawiam

A po polsku :smileyquestion:

bartusmax-----
Początkujący

a nie jest po polsku :c7