- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Zakupiłem kilka dni temu tytułowy sprzęt i potrzebuję pomocy w jak najlepszej konfiguracji. Oczywiście soundbar z tv połaczony jest poprzez hdmi eArc odpowiednim szybkim kablem. Większość już zrobiłem ale nie daje mi spokoju jedna z funkcji, nie wiem jak powinna zostać ustawiona. Moje obecne ustawienia to: Głośnik- system audio, Priorytet systemu audio - włączony, synchronizacja A/V - wyłączona, Tryb eARC - automatyczny, Cyfrowe wyjście auto - Automat 1, wyjscie dolby digital plus - dolby digital plus. No i pozostaje ostatnia opcja: tryb przekazywania. Czy powinienem ustawić na "wyłącz" czy też wybrać automat tj. "przekazuj sygnały audio automatycznie. Sygnały DTS itp."?? Jestem laikiem, a chciałbym jak najlepiej skonfigurować system. Będę wdzięczny za pomoc w konfiguracji i ew. sugestie odnośnie ustawień.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz zostawić automat, ta funkcja odpowiada za przesyłanie 4, HDR, Dolby Vision, przez soundbar do telewizora. Przyda Ci się jeśli planujesz np. konsole połączyć z soundbarem a soundbar 1 kablem HDMI z telewizorem. To tzw. "passthrough"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz zostawić automat, ta funkcja odpowiada za przesyłanie 4, HDR, Dolby Vision, przez soundbar do telewizora. Przyda Ci się jeśli planujesz np. konsole połączyć z soundbarem a soundbar 1 kablem HDMI z telewizorem. To tzw. "passthrough"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo dziękuję za pomoc!