anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

37V4000 - Kanały Digital są niedostępne

tijs18
Początkujący

37V4000 - Kanały Digital są niedostępne

Na wsępie chciałbym was goroąco przeprosić jeśli zdublowałem jakiegoś posta. Jestem nowy i moją wiedza na temat telewizorów i telewizji cyforwej jest znikoma ale do rzeczy. Od pewnego czasu kanały DIGITAL nie działają. "Jedyne co widzę to koniemunikat Informacje o programie są nie dostępne. Brak wizji" lub "Wybrany program jest niedostępny". Dotyczy to wszystkich kanałow (TVP TVP1, TVP INFO, TVN, POLSAT, TV4 TV Puls) Dla informacji dodam, ze Bravia została zakupiona na początku grudnia 2008r. w MediaMarkt na terenie Polski, choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Chciałbym wiedzieć dlaczego powyższe kanały nie śa dostępne i czy można jakoś temu zaradzić?

17 ODPOW. 17
irek6311
Początkujący

Cyfrowa telewizja jest jeszcze w sferze testów ,
brak 1 czy wszystkich kanałów będzie leżeć po stronie nadajnika i szukanie usterki w TV uważam za pochopne ;)

tijs18
Początkujący

Rozumiem, cię doskonale ale czy to przypadkiem nei jest sprawa tunera z tego co wiem v4000 ma mpeg2, a polska tv miała zacząć nadawać w mpeg4. Oczywiście mogę się mylić ponieważ nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i jeśli mam byc szczery to bardziej przychyliłbym się w stronę twojej tezy ponieważ po ost burzy czyli jakieś 7 tygodni temu przydażyła się ta niemiła sprawa, a tak niefortunny zbieg okolicznośc jest praktycznie niemożliwy. Tak więc moje kolejne pyt jest takie. Czy model Bravii jaki posiadam jest zdolny do odtwarzania polskich kanałow cyfrowych.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

tijs18 napisał(a):

ale czy to przypadkiem nei jest sprawa tunera z tego co wiem v4000 ma mpeg2, a polska tv miała zacząć nadawać w mpeg4.

Dokładnie tak. Twój LCD nie posiada MPEG4 i nie będzie odtwarzał tych kanałów. Na moim starym Philipsie również nie ma MPEG4, sytuacja jest analogiczna.

tijs18 napisał(a):

Czy model Bravii jaki posiadam jest zdolny do odtwarzania polskich kanałow cyfrowych.

Oczywiście jest. Jeżleli chodzi o cyfrową naziemną to może dekodować ten sygnał za pomocą modułu CAM, który można dokupić.

irek6311
Początkujący

Mam 37V4000K i cyfrowe kanały TV (4 na razie) odbieram ,
jeśli ktoś ma dostęp do modułów to można po testować zgodność z TV ,
ZetaCAM C+ który posiadam nie współpracuje z moim TV (po włożeniu modułu programy się tracą) :|

Zimny_
Użytkownik

No to dziwne. U mnie na Philipsie mającym tylko MPEG2 (tak samo jak V4000) nie łapie żadnego cyfrowego. na W4500 mam komplet, działa wszystko. Mieszkam w okolicach Warszawy. Możesz zobaczyć w informacji o kanałach w czym są kodowane?

irek6311
Początkujący

Zimny napisał(a):

No to dziwne. U mnie na Philipsie mającym tylko MPEG2 (tak samo jak V4000) nie łapie żadnego cyfrowego. na W4500 mam komplet, działa wszystko. Mieszkam w okolicach Warszawy. Możesz zobaczyć w informacji o kanałach w czym są kodowane?

Info o kanałach niedostępne ,
mój TV MPEG2 obsługuje i 4 kanały testowe odbieram (okolice Bytomia/Śląsk) ,
do MPEG4 moduł cyfrowego polsatu powinien wystarczyć ... może ktoś próbował czy działa ,
moduł ZetaCAM C+ gryzie się z moim LCD Sony ... kanały cyfrowe znikają :|
dla tych co TV jednak chcą przystosować do MPEG4 http://www.telewizja-cyfrowa.com/modul_ci.html ... tylko czy zagra z Sony .

tijs18
Początkujący

najlepsze jest to, że u mnie 3 kanały cyfrowe czyli TVN POLSAT i TV4 działały przez jakieś 6 miesięcy. Czy jest jakiś sposób na odebranie tych kanałów, w podobny wątku wyczytałem post odnoszący się do jakiś modułów. Czy ktoś z was mógłby mi przybliżyc tą kwestię?

gggrzybowscy
Użytkownik

irek6311 napisał(a):

Zimny napisał(a):

Info o kanałach niedostępne ,
mój TV MPEG2 obsługuje i 4 kanały testowe odbieram (okolice Bytomia/Śląsk) .

Dlatego odbierasz,bo prawdopodobnie ze Skrzycznego nadają jeszcze w MPEG2

irek6311
Początkujący

Na razie to testy tylko gggrzybowscy ,
DVB-T jak zagości na poważnie u nas to tuner będzie potrzebny ... z TV nic nie nagram ,
nagrywarkę mam bez DVB-T i to mnie bardziej martwi ... nowy zakup się szykuje .
3/4 filmów i tak z sat i płyt oglądam więc poczekam spokojnie .