anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia-seria W 5740

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

Bravia-seria W 5740

Witam.Jestem na etapie kupna Sony 46KDL-W5740,Jeśli ktoś ma ten model to proszę o opinie.Generalnie będę odbierał sygnał z n-ki oraz cyfrowego Polsatu.Chciałbym też zapytać co znaczy przy niektórych modelach symbol K podawany na końcu symbolu.

14 ODPOW. 14
slawek.u
Początkujący

jarkovitz napisał(a):

co znaczy przy niektórych modelach symbol K podawany na końcu symbolu.

Prawie każdy nowy na forum zadaje to pytanko i jest ono w średnio co 5 temacie.... :c2 np tu
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=57&t=4527

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

To prawda-dopiero jak zadałem to pytanie to przeczytałem wyjasnienie.Sorry.Bardziej zależało mi na opinii na temat podanego modelu.

slawek.u
Początkujący

Można powiedzieć, że i ja mam "prawie" ten model...A piszę "prawie", bo różni się tylko pilotem i kolorkiem obudowy, a tak jest identyczny.
Odbieram też n-kę i muszę powiedzieć, że obraz jest rewelacyjny. Kanały w HD bajka.... Ogólnie jestem bardzo z niego zadowolony, ale jak to mówią - każdy swoje chwali...
Przedtem miałem Samsunga i porównując go do obecnego Sony, to oczywiście wygrywa Sony... :thumbsup:
Zresztą poprzeglądaj forum, bo jest tutaj kilka dokładniejszych opinii na temat tego TV.

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

Dzięki za odpowiedz.Walczę już 2 tygodnie z decyzją na temat jaki tv,zdecydowałem się na sony na podstawie opinii w mediach, nie miałem jednak okazji widzieć go na własne oczy stąd moja prośba o opinie posiadaczy takich tv.Jeszcze raz dzięki-pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dla mnie ten telewizor w takiej cenie w jakiej można go dostać, nie ma konkurencji. Oczywiście można dyskutować, ale wystarczy spojrzeć na testy, ceny i najlepiej na sam obraz... Ja mam model starszy W4500 kupiony w ubiegłym roku za prawie 5 tys. Nie była to wtedy nowość, a cena bardzo wysoka. Model o którym piszesz jest dużo tańszy (generalnie ceny elektroniki spadły), a pod względem jakości obrazu W5740, wogóle seria W5xxx jest dużo lepsza niż wspomniana przeze mnie W4500.

zyga53-----
Początkujący

Wlasnie posiadam ten sony 5740 tylko 37' od 3 m-cy i narazie jest ok.Tylko moze ktos zauwazyl mam cos takiego jak przy mowie lektora glos nie jest rowny ,tylko zmienia sie tak jak fala ,znizszy na wyzszy .Mam podpiety odbiornik sat. opticum 9500hd.Czy moze to zalerzy od SATKI mam cyfre+ :question:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Co do dźwięku, telewizor ma funkcje korygujące dźwięk, które mogą wywołać taki efekt. Wejdź do ustawień dźwięku, i tam masz funkcję "uwydatnianie dźwięku". Po wyłączeniu dźwięk powinien być na równym poziomie. Poza tym przejrzyj resztę funkcji. W prosty sposób można dostosować dźwięk do własnych potrzeb, a w razie czego - łatwo można wyzerować i wrócić do wcześniejszych ustawień. Więc bez ryzyka, można dostosować dźwięk do własnych potrzeb.
Co do lutowania, gdzie miałeś podłączoną lutownicę? Taki efekt nie najlepiej świadczy o instalacji elektrycznej i o tym, że prawdopodobnie telewizor masz podłączony bezpośrednio do gniazdka, albo do listwy z uszkodzonym filtrem. Każdy sprzęt tego typu powinien być podłączony do listwy z filtrem napięcia. W przeciwnym przypadku przy skoku napięcia, albo zakłóceniach może paść elektryka w LCD, czy w innym drogim urządzeniu RTV. Sredniej jakości filtr można mieć już od ok 50 zł. Taki na pewno nam wystarczy.

profile.country.GB.title
jarkovitz
Poszukiwacz

Chciałbym zapytać jeszcze jedną rzecz- dlaczego w przypadku tego modelu nie podaje się czasu reakcji ms(w parametrach pisze brak danych).Gdy pytałem w sklepach o różne tv(inne firmy) to sprzedawcy w pierwszej kolejności podawali ten parametr jako znaczący,mający duży wpływ na jakośc obrazu(efekt smużenia).Jeśli ktoś może mi to wyjaśnić-dzięki.

oldguest
Początkujący

jarkovitz napisał(a):

dlaczego w przypadku tego modelu nie podaje się czasu reakcji ms

Moim zdaniem dlatego ponieważ czas reakcji całkowity poniżej 8ms jest wystarczający.