anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy ja dobrze myślę?

profile.country.pl_PL.title
vivi30
Początkujący

Czy ja dobrze myślę?

Witam wszystkich serdecznie. Zostałem szczesliwym posiadaczem Bravii 40W 5500 i mam pare pytan.
Mam internet z kablowki - jesli kabel ktory mam podlaczony do kompa podepnę do Tv to bedzie cos z tego czy trzeba to jakos inaczej rozwiązać?
2 pytanie : jesli bede chcial obejrzec jakikolwiek film z komputera musze go podlączyc z TV kablem hdmi ( nie wiem czy ma takie wejscie-bardzo stary komp) , jaki jest inny kabel do tego?

10 ODPOW. 10
laszlo-----
Początkujący

Jeśli chodzi o internet (też mam z kablówki) łączymy go tylko i wyłącznie złączem LAN (ten na bocznym panelu) co do oglądania filmów można to zrobić za pomocą PS3 Media server (divx, niektóre rmvb, dvd, i jak dobry komp to mkV) Trzeba podłączyć się do sieci domowej, zainstalować w.w. PS3 media server i udostępnić na nim pliki z komputera, które chcemy przeglądać ( np. mp3, zdjęcia i filmy rzecz jasna)

vivi30
Początkujący

czyli wtyczka od modemu do tv tak? , a Tv musi byc polaczony z kompem - jaki jest najlepszy sposob? kablem d-sub? hdmi -dvi , czy hdmi-hdmi?

laszlo-----
Początkujący

Tak wtyczka od modemu, albo routera.Ja osobiście używam HDMI-HDMI i jest git :-) reszty sposobów nie testowałem ale pewnie zdadzą egzamin

vivi30
Początkujący

Jesli komp jest troszku stary i nie ma wejscia hdmi to trzeba kombinowac inaczej :thumbsup:

laszlo-----
Początkujący

Jeśli chcesz mieć lepszą jakość filmów a masz starszy komp to jednak kabel, ponieważ zauważyłem że PS3 media serwer lubi go rozmazać lub puścić w rozdzielczości dużo niższej (żeby w ogóle płynnie szedł)...

vivi30
Początkujący

Wiec zwracam sie do kogos kto to testowal : obraz bedzie lepszy przez kabel dvi-hdmi czy d-sub?

oldguest
Początkujący

Po HDMI lepszy. Do tego kabel od internetu musi pochodzić od routera ponieważ ktoś pisał że nie ważne czy od modemu czy routera.

Zimny_
Użytkownik

HDMI jest lepszy do filmów, gier itp. Jeśli chodzi o pracę przy dokumentach, tekście, jakis programach - to przekonałem się do d-sub. Obraz wydaje się mniej męczyć wzrok. Ale przy filmach itp lepiej sprawdza się HDMI.

Ravi-----
Początkujący

Przy D sub trzeba jeszcze podłączyć dźwięk, przy hdmi- hdmi już tego problemu nie mamy, osobiście wole jeden przewód, niż dwa. Chyba, że telewizor ma pracować na stałe jako monitor to wtedy faktycznie ilość przewodów nie odgrywa już takiej roli.