anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32w5500

profile.country.pl_PL.title
Tomek74-----
Początkujący

KDL-32w5500

Witam wszystkich.
Wczoraj odebrałem od kuriera swój LCD. Po rozpakowaniu i podłączeniu go osiedlowej analogowej kablówki obraz mnie rozczarował.ponieważ jest słaby,może za wyjątkiem dosłownie paru programów,które są nawet dobre...jak myślicie,gdzie leży problem...? Telewizor jest super,ale jakość programów kiepska.Jak myślicie spróbować coś jeszcze w ustawieniach czy może zastanowić sie na dekoderem...Mam bardzo duży szacunek do firmy SONY i myślę,że problem nie leży po stronie telewizora. :thumbsup:

5 ODPOW. 5
slawek.u
Początkujący

Problem w jakości i sile sygnału...zawsze wszystkim powtarzam, że do telewizorów LCD musi być satelita...no chyba, że komuś nie zależy na jakości obrazu.
Poprzeglądaj to forum, każdy, no prawie każdy kto ma kablówkę po kupnie LCD rozczarowywuje się kiepskim obrazem. Jest tu na forum mnóstwo podobnych postów jak Twój..
Pomyśl o jakiejś platformie satelitarnej, a dopiero przeżyjesz szok jak zobaczysz obraz... :thumbsup:

Ravi-----
Początkujący

Zdecydowana większość kablówek oferuje bardzo słaby sygnał i tutaj jest niestety wina, telewizor LCD, żeby rozwinąć skrzydła potrzebuje lepszego źródła i niestety tutaj wiele się nie poradzi. Z drugiej strony platformy cyfrowe nie są na dzień dzisiejszy drogie, nie brakuje również ciekawych promocji no i przede wszystkim uzyskujemy dostęp do dobrej jakości kanałów HD :)

Zimny_
Użytkownik

W części nie zgadzam się z wami. Nie raz widziałem obraz na telewizorze LCD (Sony i innych firm) i nie chodzi o to, że jak ktoś ma kablówkę to jest skazany na zły obraz. Tak samo jak z satelity, można uzyskać dobry obraz. Różnica jest tylko w sygnale. Jeśli ktoś ma kablówkę z sygnałem analogowym, to obraz będzie nie zadowalający. Podobnie jak w przypadku telewizji analogowej naziemnej. Jednak w przypadku kablówki można zadzwonić do dostawcy telewizji i zmienić sygnał na cyfrowy. Większość platform ma w swojej ofercie kanały HD, które jakościowo nierzadko są lepsze od satelitarnych. Więc osoby mające kablówkę nie są z góry skazane na to o czym piszecie, ale zawsze mogą zmienić sygnał na cyfrowy (o ile operator takowy posiada w ofercie), i cieszyć się jakością obrazu.
Reasumując, kolego zadzwoń do Twojego dostawcy i poproś, czy zmień ofertę na sygnał cyfrowy. Polecam ofertę z kanałami HD.

Tomek74-----
Początkujący

Dziękuję za podpowiedz....ale jeśli platforma satelitarna to jaka.....? Myślałem nad n-ka,ale sam nie wiem-wydaje mi się,że są najbardziej rozwinięci technologicznie.....

Zimny_
Użytkownik

Są najbardziej rozwinięci, maja świetne dekodery, jakość obrazu bardzo dobra (moim zdaniem lepsza niż na cyfrze). Osobiście polecam. Co do cyfry, jakość jest na bardzo dobrym poziomie. Oferta kanałowa jest bardzo dobra. Jednak trzy minusy. Cena, jakość i szybkość dekoderów, i ostatnio sam się przekonałem - podejście do stałych klientów jest żenujące, zero szacunku i kultury. Pod tym względem odradzam cyfrę. Z Nką nigdy nie miałem problemów, poza tym mają ciekawą ofertę http://n.pl/oferta/promocja.html . Przeanalizuj ofertę kanałową i promocje świąteczne. Osobiście wziąłbym Nkę i ją polecam.