anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zagadkowy pilot RM-ED019

ulla-----
Początkujący

zagadkowy pilot RM-ED019

Mam od wczoraj telewizor KDL-40W5740 z pilotem RM-ED019. Sprawdzając funkcje pilota, wcisnęłam jeden z białych przycisków na górze pilota (BD/DVD/AMPL/TV) i teraz przy przełączaniu kanału czy naciskaniu jakiegokolwiek innego przycisku na pilocie, podświetla mi sie na czerwono przycisk "TV". Wcześniej tego nie było, więc mam ogromną zagwostkę czy tak ma być?? W instrukcji obsługi nic nie ma na ten temat. :c6

6 ODPOW. 6
slawek.u
Początkujący

ulla napisał(a):

czy tak ma być??

Tak.

ulla-----
Początkujący

Dziękuje za szybką pomoc :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Światełko z napisem "TV" informuje Cię w jakim trybie pracuje telewizor, czy obsługuje telewizor, czy inne urządzenia.

Tomski1976
Początkujący

Witam,

Mam pytanie co do pilota RM-ED019, telewizor Sony 40W 5740.
Nie moge znalesc nigdzie w instrukcji do czego sluzy przycisk, na samym dole pilota po jego prawej stronie, tuz obok przycisku do zmieniania kanałow (PROG).
Z zaznaczenia nad tym przyciskiem powinien byc on uzywany przy Telegazecie, badz przy uzytkowaniu TV gdzie po nacisnieciu powinien przeskoczyc na kanal ostatnio ogladany.

Jednak po nacisnieciu przycisku nic takiego sie nie dzieje (ani Telegazeta, ani TV), wogole nic sie nie dzieje, TV jakby na niego nie reagowal. Czy trzeba ten przycisk jakosc zaprogramowac lub wlaczyc gdzies ta funkcjonalnosc ?
Chyba ze cos sie popsulo z tym przyciskiem. Telewizor kupilem rok temu, a wiec jeszcze jest na gwarancji 5cio letniej - czy pilot w takim razie takze ?
Ewentualnie gdzie mozna go oddac do naprawy ?
TV kupilem w autoryzowanym sklepie SONY.

Dzieki za pomoc.

Ravi-----
Początkujący

Pilot powinien być również objęty gwarancją więc tutaj nie powinno być raczej problemów, aczkolwiek odnośnie samej telegazety przeczytaj ten temat viewtopic.php?f=215&t=5616&p=129649&hilit=telegazeta#p129649

Tomski1976
Początkujący

przeczytalem w instrukcji ze aby przycisk spelnial swoja funkcje trzeba go przytrzymac przez 5sek. Jednak po wykonaniu tej czynnosci nadal brak reakcji.

czy ktos moze pomoc ?