anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

monitor pc a W5500

OsiRis-----
Początkujący

monitor pc a W5500

podpiąłem testowo laptopa do LCD przez łącze monitor PC i ekran z lapcia HP na lcd przesuniety był w lewy górny róg o ładnych paredziesiąt pikseli tak więc nie było widać menu start oraz ikon znajdujących się po lewej stronie- ktoś miał już taki przypadek ? jak przesunąć ekran w prawo (było tam dużo miejsca) zdaje się że jest to jakiś feler w pozycjonowaniu obrazu?

15 ODPOW. 15
OsiRis-----
Początkujący

i nic?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

W większości nowszych kart graficznych masz opcje przesunięcia (dostosowania) obrazu. Miałem tak samo. Mam kartę Nvidii, wszedłem w panel karty graficznej i tam była taka opcja "przesuń obraz". Wchodzisz w nią i w bardzo prosty sposób ustawiasz obraz tak, aby był dopasowany do wielkości obrazu.

OsiRis-----
Początkujący

nie znalazłem, może dlatego ze kompa nie przeładowałem ;)

Zimny_
Użytkownik

OsiRis napisał(a):

może dlatego ze kompa nie przeładowałem ;)

Hmm.... :c5 Ale o co chodzi? ;) Jaką masz kartę graficzną i system? Musisz mieć taką możliwość. Jeśli nie w panelu sterowania grafiką, to we właściwościach ekranu i w zaawansowanych ustawieniach...

OsiRis-----
Początkujący

nVida GeForce 7150M przyłożę się dzisiaj do konfiguracji pogrzębię bardziej w systemie to dam znać jakie efekty
troszkę to dziwne że po podpieciu do W55 i wykryciu go przez laptopa jako ekran obraz wylądował "poza ekranem". no ale wszystko w Viscie zdarzyć sie może choć Vistę bardzo lubię :)

sulik-----
Początkujący

Witam.

Miałem to samo po podłączeniu swojego kompa do złącza D-Sub w TV.
Pomogła zmiana rozdzielczości obrazu na komputerze do 1920×1080 czyli FullHD.

Pozdrawiam.
Sulik

Zimny_
Użytkownik

U mnie takie coś pokazuje się na każdym telewizorze do którego podłączam laptopa. Rozdzielczość 1080 ma ustawioną na stałe. Jedynie muszę dokonać korekty w panelu Nvidii, która zajmuje mniej niż minutę.

Jeśli masz GF, to spróbuj jeszcze zrobić upgrade sterowników i panelu nvidia.

Daniell-----
Początkujący

Podlaczajac pod hdmi musialem za pierwszym razem zrobic korekte. Po podlaczeniu przez vga obraz byl idealnie dopasowany. Polecam taki typ podlaczenia w przypadku pracy wykorzystania komputera do pracy a ie rozrywki. Mam wade wzroku przy hdmi oczy wydawaly mi sie meczyc, jakosc przy vga nei czuje zmeczenia. Dobre sa również krople nawilzajace visine.

Zimny_
Użytkownik

Jest wiele czynników wpływających na pokazywanie wielkości obrazu. Od karty graficznej po samo HDMI. Co do d-sub, faktycznie obraz jest jakby łagodniejszy, ale siła przyzwyczajenia i wygoda (nie muszę ciągnąć drugiego kabla na muzykę) ciągnie mnie do HDMI. W W4500 nie narzekam na bolące oczy, mimo że też mam wadę wzroku.