Podziel się wrażeniami!
podpiąłem testowo laptopa do LCD przez łącze monitor PC i ekran z lapcia HP na lcd przesuniety był w lewy górny róg o ładnych paredziesiąt pikseli tak więc nie było widać menu start oraz ikon znajdujących się po lewej stronie- ktoś miał już taki przypadek ? jak przesunąć ekran w prawo (było tam dużo miejsca) zdaje się że jest to jakiś feler w pozycjonowaniu obrazu?
i nic?
W większości nowszych kart graficznych masz opcje przesunięcia (dostosowania) obrazu. Miałem tak samo. Mam kartę Nvidii, wszedłem w panel karty graficznej i tam była taka opcja "przesuń obraz". Wchodzisz w nią i w bardzo prosty sposób ustawiasz obraz tak, aby był dopasowany do wielkości obrazu.
nie znalazłem, może dlatego ze kompa nie przeładowałem
OsiRis napisał(a):
może dlatego ze kompa nie przeładowałem
nVida GeForce 7150M przyłożę się dzisiaj do konfiguracji pogrzębię bardziej w systemie to dam znać jakie efekty
troszkę to dziwne że po podpieciu do W55 i wykryciu go przez laptopa jako ekran obraz wylądował "poza ekranem". no ale wszystko w Viscie zdarzyć sie może choć Vistę bardzo lubię
Witam.
Miałem to samo po podłączeniu swojego kompa do złącza D-Sub w TV.
Pomogła zmiana rozdzielczości obrazu na komputerze do 1920×1080 czyli FullHD.
Pozdrawiam.
Sulik
U mnie takie coś pokazuje się na każdym telewizorze do którego podłączam laptopa. Rozdzielczość 1080 ma ustawioną na stałe. Jedynie muszę dokonać korekty w panelu Nvidii, która zajmuje mniej niż minutę.
Jeśli masz GF, to spróbuj jeszcze zrobić upgrade sterowników i panelu nvidia.
Podlaczajac pod hdmi musialem za pierwszym razem zrobic korekte. Po podlaczeniu przez vga obraz byl idealnie dopasowany. Polecam taki typ podlaczenia w przypadku pracy wykorzystania komputera do pracy a ie rozrywki. Mam wade wzroku przy hdmi oczy wydawaly mi sie meczyc, jakosc przy vga nei czuje zmeczenia. Dobre sa również krople nawilzajace visine.
Jest wiele czynników wpływających na pokazywanie wielkości obrazu. Od karty graficznej po samo HDMI. Co do d-sub, faktycznie obraz jest jakby łagodniejszy, ale siła przyzwyczajenia i wygoda (nie muszę ciągnąć drugiego kabla na muzykę) ciągnie mnie do HDMI. W W4500 nie narzekam na bolące oczy, mimo że też mam wadę wzroku.