anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

plamy na KDL 26V4000

profile.country.pl_PL.title
MGS-----
Początkujący

plamy na KDL 26V4000

Witam.
Po pol roku uzywania 26V4000 pojawily sie ciemne, poziome plamy na gorze, tuz przy krawedzi oraz dwie pionowe kreski rowniez na gorze ale po bokach od plam.
Nie jest to widoczne odrazu. Pojawia sie po parunastu min, a dobrze jest widoczne po jakis 30-60 min. Widocznosc zalezy tez od koloru wywiestlanego obrazu.
Zastanawiam sie czy juz isc z tym do serwisu czy jeszcze poczekac az bedzie to bardzo dobrze widoczne. Nie chcialbym zeby mnie zingnorowali i odeslali do domu :p. Jakiej reakcji moge sie spodziewac po serwisie?

http://img43.imageshack.us/img43/2200/kopiaobraz010.th.jpg

4 ODPOW. 4
Razak-----
Początkujący

Dziwna sprawa, jak dla mnie powinieneś wezwać serwis tylko zwróć uwagę kiedy problem jest najbardziej widoczny... Chodzi o to, że jak przyjadą, to żeby było co pokazać (czyli niech telewizor pochodzi tą godzinkę przed przybyciem serwisantów...). Nie wiem czy jest sens czekać dłużej, daj znać jak sprawa się potoczy...

MGS-----
Początkujący

Jezeli serwisanci osobiscie przyjezdzaj to nie ma problemu :). Dzieki za odpowiedz.

Zimny_
Użytkownik

Przyjeżdżają. Jeśli problem nie jest poważny, to zrobią Ci to na miejscu. Wystarczy zarejestrować zgłoszenie na stronie Sony i opisać problem. Czas reakcji jest szybki. U rodzinki popsuł się P5500 (nie był podłączony pod listwę z filtrem, tylko bezpośrednio pod gniazdko - przepięcie...). Serwis zadzwonił i tego samego dnia przyjechali i na miejscu zrobili. A oddalony był o ok 60 km!

Razak-----
Początkujący

MGS napisał(a):

Jezeli serwisanci osobiscie przyjezdzaj to nie ma problemu :). Dzieki za odpowiedz.

Po wysłaniu zgłoszenia zawsze ktoś przyjedzie zobaczyć usterkę i co można z tym zrobić. Nie ma co czekać aż/czy się pogorszy bo będzie Cię taki defekt denerwował przy każdym włączeniu telewizora. Także zobacz na czym najlepiej będzie widać i włącz telewizor wcześniej, wtedy masz co pokazać :)