Podziel się wrażeniami!
podpiąłem testowo laptopa do LCD przez łącze monitor PC i ekran z lapcia HP na lcd przesuniety był w lewy górny róg o ładnych paredziesiąt pikseli tak więc nie było widać menu start oraz ikon znajdujących się po lewej stronie- ktoś miał już taki przypadek ? jak przesunąć ekran w prawo (było tam dużo miejsca) zdaje się że jest to jakiś feler w pozycjonowaniu obrazu?
jutro fotki przesunięcia obrazu
obecny wygląd "monitora" na dedykowanej rozdzielczości 1920 x 1080 ewidentnie widać przesunięcie obrazu w (lewo góra) po prawej czarny margines, na dole również. Manipulując programowo obraz "pulpit" się przesuwa ale w granicach marginesu jak widać zegar jest obcięty (kółko)..
przy mniejszych rozdzielczościach monitor Sony Bravia kdl W5500 40' zachowuje się poprawnie.
a byłem taki szczęśliwy z nabytku tej technologii...
W telewizorze.
Ustawienia -> Ustawienia ekranu -> Pole wyświetlania -> Normalne
Powinno zadziałać. Można tam też regulować przesunięcie poziome i pionowe.
jeszcze raz sprawdzę - ale coś mi się zdaje że pozycjonowaniem tez się "bawiłem"
jak co dam znać...
Czy telewizor jest poprawnie wykrywany w Windowsie? Na zdjęciu nazwa jest nie czytelana, ale powinna być napisana seria i nazwa telewizora, ale chyba jej nie ma. Druga sprawa, czy komputer nie wykrywa monitora CRT? Nazwa opcji o tym mówi, u mnie nie ma wzmianki o CRT i nazwa jest prawidłowo wykrywana, co za tym idzie - wielkość ekranu jest zgodna. Z tymi ustawieniami w LCD sprawdzałeś?
dzięki za zainteresowanie zimny
nie pamiętam - znajdę trochę czasu lookne dokładniej