anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

podłączenie komputera do 37w5720

3818-----
Początkujący

podłączenie komputera do 37w5720

Witam,

Zakupiłem kilka dni temu telewizor 37W5720. Podłączyłem komputer za pomocą D-sub15 i wszystko gra elegancko tylko pytanie w jaki sposób mogę podłączyć do tv jeszcze dźwięk? Na laptopie (stary model, bez hdmi) mam tylko wyjście słuchawkowe...

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Myślę, że kabel mały jack -> dwa cinche w zupełności wystarczy. Cinche do telewizora, mały jack do wyjscia słuchawkowego w komputerze.

Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

mały jack -> dwa cinche w zupełności wystarczy

W5740 wejście dźwięku przez 2xchinch ma tylko na złączu component. W tym przypadku należy zastosować kabel jack - jack męsko - męski. Obok złącza D-Sub jest takie wejście dźwięku.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

kabel jack - jack męsko - męski.

Dla ścisłości: minijack-minijack.

agajacek
Początkujący

witam. mam pytanie zakupiłam kabel taki jak powyżej się mówi ale coś mam z głosem gdyż nie dociera jakby do telewizora z komputera.czy trzeba coś gdzieś ustawić?przełączyć? zmienić jakieś opcje??

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Kabel podłączasz pod wejście minijack przy porcie D-sub. W starszych modelach była możliwość wybrania źródła dźwięku dla HDMI3 i D-sub. W nowych modelach powinno to być automatycznie. Po podłączeniu i aktywowaniu wyjścia komputerowego w telewizorze możesz spróbować wejść do menu i tam poszukać w ustawieniach audio czy jest włączony głośnik tv, bądź czy jest możliwość wskazania wyjścia minijack.