Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem nowym użytkownikiem na forum jak również Telewizora firmy Sony
Mam problem podczas np. uruchamiania po dłuższym wyłączeniu odbiornika np.po nocy kiedy go chcę uruchomić jest dźwięk ale brak obrazu po około 10 minutach obraz się dopiero pojawia. Czy może przez pomyłkę została włączona jakaś funkcja o ktorej nie ma mowy w instrukcji.
Dziękuję
Nie ma takiej funkcji która odpowiada za takie coś. Możesz przeprowadzić inicjalizacje i zresetować ustawienia, na pewno nie zaszkodzi. Proponuję kontakt z serwisem, powinna to być jakaś pierdółka.
Dziękuję za odpowiedź skontaktowalem sie z serwisem SONY i czekam teraz na technika - najprawdopodobniej jest to wada techniczna w układzie zasilania - info dla zainteresowanych.
po naprawie zostawię informację.
Dziękuję
Jeśli jest jakiś problem techniczny, warto od razu zgłosić na serwis. Sam byłem świadkiem, że serwis działa szybko. A jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznych urządzeń, to zrobią ją na miejscu - bez zabrania telewizora do serwisu. Do tego nie ponosi się żadnych kosztów, więc nie ma co czekać. Tylko kwestia rozpoznania problemu, czy jest to wada, czy złe nastawienie ustawień...