anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dekoder N

alina321
Początkujący

dekoder N

:rolling_eyes:

Witam,
Próbuje połączyć dekoder NBox HDTV z nadajnikiem WiFi z zestawem do EX1 kablem optycznym HAMA ODT-ODT aby uzyskać dzwięk. Niestety ale się nie udaje uzyskać dzwięku. Oczywiscie fizycznie kabel jest poprawnie połaczony i zakładam, że nie jest uszkodzony /nowy z Media Markt/ wydaje m się że wszystkie konfiguracje są poprawnie ustawione. Czy ktoś miał taki problem i jak go uzyskać. Obraz jest super poprzez kabel HDMI. pzr

6 ODPOW. 6
oldguest
Początkujący

DO uzyskania dźwięku na TV wystarczy jedynie kabel HDMI. Proszę tylko w menu dekodera wyłączyć Dolby Digital.

alina321
Początkujący

Dzięki za info ale niestety nie udaje się - w dekoderze wyłączony jest w ... setup...... dolby digital jest w trybie NIE ... Także zakładam że kabel HDMI jest ok /nowy z Media Markt/
Oczywiscie na kablu SCART jest obraz i dzwięk pzr

oldguest
Początkujący

A no to jest już trochę dziwne. W każdym razie optyk i tak nic nie da ponieważ w telewizorze jest wyjście optyczne a nie wejście. Spróbował bym podłączyć dekoder pod inny odbiornik kablem HDMI i sprawdzić czy jest dźwięk.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Spróbuj zresetować ustawienia w telewizorze i ponownie spróbować pod innym portem. DD w dekoderze musi być wyłączony. Jeśli nie działa, to ja bym spróbował z innym dekoderem. Czy pojawia się błąd HDCP?

oldguest
Początkujący

Przypomniało mi się jeszcze jedna przygoda. Kiedyś z niewiadomych przyczyn na dekoderze przy ustawianiu wyjścia przyciskiem "RES" zamiast HDMI (1080i) pojawiało się DVI (1080i) wtedy nie było dźwięku. Pomógł reset ustawień dekodera (przywrócenie fabrycznych).

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Faktycznie taka opcja jest. To samo miałem u siebie, ale samo przytrzymanie RES zmieniło na HDMI i wszystko dźwięk był.