Podziel się wrażeniami!
Witam,
Próbuje połączyć dekoder NBox HDTV z nadajnikiem WiFi z zestawem do EX1 kablem optycznym HAMA ODT-ODT aby uzyskać dzwięk. Niestety ale się nie udaje uzyskać dzwięku. Oczywiscie fizycznie kabel jest poprawnie połaczony i zakładam, że nie jest uszkodzony /nowy z Media Markt/ wydaje m się że wszystkie konfiguracje są poprawnie ustawione. Czy ktoś miał taki problem i jak go uzyskać. Obraz jest super poprzez kabel HDMI. pzr
DO uzyskania dźwięku na TV wystarczy jedynie kabel HDMI. Proszę tylko w menu dekodera wyłączyć Dolby Digital.
Dzięki za info ale niestety nie udaje się - w dekoderze wyłączony jest w ... setup...... dolby digital jest w trybie NIE ... Także zakładam że kabel HDMI jest ok /nowy z Media Markt/
Oczywiscie na kablu SCART jest obraz i dzwięk pzr
A no to jest już trochę dziwne. W każdym razie optyk i tak nic nie da ponieważ w telewizorze jest wyjście optyczne a nie wejście. Spróbował bym podłączyć dekoder pod inny odbiornik kablem HDMI i sprawdzić czy jest dźwięk.
Spróbuj zresetować ustawienia w telewizorze i ponownie spróbować pod innym portem. DD w dekoderze musi być wyłączony. Jeśli nie działa, to ja bym spróbował z innym dekoderem. Czy pojawia się błąd HDCP?
Przypomniało mi się jeszcze jedna przygoda. Kiedyś z niewiadomych przyczyn na dekoderze przy ustawianiu wyjścia przyciskiem "RES" zamiast HDMI (1080i) pojawiało się DVI (1080i) wtedy nie było dźwięku. Pomógł reset ustawień dekodera (przywrócenie fabrycznych).
Faktycznie taka opcja jest. To samo miałem u siebie, ale samo przytrzymanie RES zmieniło na HDMI i wszystko dźwięk był.