anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia 40W5500 a Telewizja TP

profile.country.pl_PL.title
motylek45
Początkujący

Sony Bravia 40W5500 a Telewizja TP

Mam prosbe czy moglby mi ktos poradzic z podlaczeniem tv Sony 40W550 a dekoderem SDE85 niby samsung zebywszystko grało .Bo ze zwyklej anteny mam programy az dekodera podlaczylem przes HDI alejak chce na pilocie ustawic kanaly to wyskakuje ze cos z siecia moze ktos juz to robil to prosze o porade.

8 ODPOW. 8
Zimny_
Użytkownik

Rozumiem, że masz dekoder Samsunga SDH 85 (?), telewizje od tpsa... Nie napisałaś (?), jak masz to teraz podłączone. Zamawiając usługę, ktoś powinien poinformować Cię jak to zamontować, albo przynajmniej dać instrukcję.. Ale wiadomo, tpsa....
Niestety mam za mało informacji od Ciebie. Nie wiem czy masz telewizję przez tpsa (bo strzelałem) jak tak to przez linie telefoniczną, czy satelitę, czy masz internet w neostradzie, livebox (czy inny router), jak podłączony dekoder do LCD, czy telewizor widzi dekoder, czy Twój dekoder to SHD 85 (podałaś SDE85, a takiego chyba nie ma), czy dekoder ma wyście na antenę satelitarną i wyjścia HDMI?

motylek45
Początkujący

jak juz napisale moze nie najlepiej ,mam dekoder bialy shd85 i tv neostrade przes lvbokxa podlaczylem kabel HD ale tak jagby go niewidzial pisze ze kanaly sa nieustawione prosze niewiem jak mam to zrobic na pilocie jak przestawie na analog to przeskakuje ok ale jak digital to nie moze cos nieustawilem bo niewiem jak.

Zimny_
Użytkownik

Jeśli dobrze Cię rozumiem, to popełniasz jeden błąd. Z pilota telewizora musisz wybrać port do którego jest podłączony dekoder. Przyciski "analog" "digital" służą do uruchomienia trybu odbioru telewizji naziemnej z podłączonej do telewizora anteny naziemnej. Jak podłączysz jakiekolwiek urządzenie pod telewizor, żeby odtworzyć z niego obraz, trzeba wybrać odpowiedni port. Na pilocie naciśnij przycisk który jest na samej górze po lewej stronie. Tam wybierasz odpowiednie wejście. Czy dekoder po podłączeniu kabla sieciowego z neostrady reaguje w jakiś sposób (jakiś napis na wyświetlaczu)?

Podaję Ci link, gdzie masz dokładniej opisane podłączenie dekodera do telewizora, liveboxa/satelity:

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... telewizja/

motylek45
Początkujący

Dzieki i przepraszam ze zawracam glowe, Jesli przelaczam na pilocie przyciskiem tym u gory po lewej stronie na odpowiedni port HDI to sa programy z satelity,u gory w lewym roguwyskakuje napis HDMI 1nizej 1080i ale mam jeszcze prosbe moze mi jeszcze cos doradzic jak ustawic serwery, siec a czy mozna jeszcze wykorzystac ta funkcje Bravia czy inne.

Zimny_
Użytkownik

motylek45 napisał(a):

Dzieki i przepraszam ze zawracam glowe,

Nie ma problemu :D

motylek45 napisał(a):

Jesli przelaczam na pilocie przyciskiem tym u gory po lewej stronie na odpowiedni port HDI to sa programy z satelity,u gory w lewym roguwyskakuje napis HDMI 1nizej 1080i

Tzn. że pod portem HDMI1 masz dekoder i z niego idą kanały. "Analog" bedzie działał, jak podłączysz antenę naziemną pod telewizor. Natomiast "digital" będzie działał jak dodatkowo bedziesz w zasięgu testowej telewizji naziemnej.

motylek45 napisał(a):

mam jeszcze prosbe moze mi jeszcze cos doradzic jak ustawic serwery, siec

Masz dwa rodzaje podłączenia komputera z telewizorem. Pierwszy to bezpośrednio kablem DVI/HDMI lub D-sub. Wtedy korzystasz z telewizora jako z monitora, albo drugiego monitora. Nie wymaga specjalnych ustawień. Druga opcja to połączenie kablem sieciowym z wykorzystaniem DLNA. Połączenie przez liveboxa będzie trudniejsze i w pełni nie wykorzystasz możliwosci. Wszystko przez prędkość liveboxa i możliwe nieprzewidziane sytuacje jakie lubią w nim występować. Co do DLNA jak i konfiguracji proponuję zapoznać się z tematami:

viewtopic.php?f=57&t=2081&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=dlna
viewtopic.php?f=54&t=4185&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=dlna
viewtopic.php?f=57&t=4148&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=dlna
viewtopic.php?f=57&t=3361&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ps3+media+serwer

motylek45
Początkujący

Dzieki za porade,ale mam pytanko zboku telewizora jest podlacz na kabel USB i mam tez takie w dekodeze co moge podpiac ,oraz pytanko jest tez z boku telewizora taka wkladka plastikowa i wysuwa sie co tam moge podpiac i czy moge jakosc jeszcze wykozystac te funkcje w Sony Bravia ktore sa jesli tak to prosze o rade.

Zimny_
Użytkownik

motylek45 napisał(a):

mam pytanko zboku telewizora jest podlacz na kabel USB i mam tez takie w dekodeze co moge podpiac

Do telewizora możesz podpiąć zewnętrzne urządzenie USB (pamieć zewnętrzną, pen drive) i odtwarzać z niej muzykę, zdjęcia, filmy (format mpeg1).

motylek45 napisał(a):

boku telewizora taka wkladka plastikowa i wysuwa sie co tam moge podpiac

Moduł warunkowy CAM do płatnej telewizji, albo dekodowania mpeg4.

motylek45 napisał(a):

czy moge jakosc jeszcze wykozystac te funkcje w Sony Bravia ktore sa jesli tak to prosze o rade.

Wykorzystanie funkcji zależy od preferencji użytkownika i urządzeń jakie posiada. Proponuję zapoznać się z instrukcją, ze stroną Sony, z tematami na forum które wyjaśnią większość funkcji, a w razie pytań, śmiało pisać.

strona modelu W5500:
http://www.sony.pl/product/t32-w-series/kdl-40w5500

strona Bravii:
http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd-bravia/15

motylek45
Początkujący

Dzieki za te wszystkie porady,ale mam jeszcze jedna mala prosbe zeby mi wytlumaczyl co to jest warunkowy CAM albo dekodowanie mpeg4 idzieki z gory