anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

USB 40W5720

MeS-----
Początkujący

USB 40W5720

Witam,

Otóż muszę tutaj napisać, że zostalem (delikatnie pisząc) olany przez serwis sony!!!

27 grudnia zglosilem usterkę mojego telewizora. Wg. formularza w ciągu 24godzin mial się ze mną skontaktować serwis, a zaznaczylem że liczę na usunięcie usterki w ciągu max 3 dni.
Do dziś dzień telefon milczy jak zaklęty!!!
Jedyne co to dostaję maile w których próbuje mi się wmówić że kontaktowano się ze mną!!!
Zaczynam żalować że wybralem tą markę ale zupelnie nie spodziewalem się że tak po macoszemu będę traktowany a wydalem myślę że nie najmniejsze pieniądze na ten TV.
Ale w sumie czemu się dziwić... jestem jednym z wielu i jeden klient w tą czy w tamtą ... co za różnica!!

A usterka jest następująca... po wlożeniu pendrive w USB nie moge odczytać żadnego rodzaju pilków (ani mp3, ani jpg ani mpeg!!). Kontrolka na pendrive pokazuje ze on dziala jednak na TV nie ma żadnych efektów! Próbowalem 4 rodzaje pendrive'ów ale z każdym jest tak samo...

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Okres świąteczny, można wybaczyć. generalnie sam tylko raz byłem świadkiem jak serwis Sony sobie radzi i sprawę załatwili na miejscu, następnego dnia po zgłoszeniu. Na forum jeśli dobrze pamiętam, to jesteś pierwszą osobą z taką sytuacją. Proponuję powtórzyć wezwanie. Rejestrując naprawę wybierałeś serwis który ma się tym zająć. Zadzwoń do nich, zapytaj co się stało i zamiast tłumaczyć dlaczego ktoś pomylił się, poproś o szybszy przyjazd. Pamiętaj, że to też są ludzie, a rzeczą ludzką jest robić błędy, a nikt nie jest idealny Ty na pewno również (chociaż Cię nie znam). Ja też nie jestem idealny, też popełniam błędy. Faktycznie, sztuką jest przyznać się...
Co do pendriva, jeśli sprawdzałeś na 4 sztukach, to na pewno były sprawne. A czy telewizor widzi urządzenie? Jak wybierzesz odpowiedni port, to widzi w nim pliki? Można również wejść przez menu i tam dostać się do wyjścia USB. Od siebie proponuję wyzerować ustawienia, wyłączyć telewizor na noc i spróbować ponownie.
Pozdrawiam Cię.

MeS-----
Początkujący

Witam,

Pendrive'y na 100% wszystkie sprawne. Telewizor nie widzi urządzeń, nie wyświetla plików. Próbowałem przez menu TV i wybralem USB i równiez nic... ustawienia zerowałem, sprawdziłem czy mam najnowszą wersję softu w TV ( i była najnowsza bez mojego uaktualniania).

Co do serwisu... może i można by było wybaczyć gdyby nie to że mailowo to potrafili 2 razy się od mojego zgłoszenia kontaktować ale poza tym żadnego działania.
Wybrałem serwis który ma się tym zająć, 2 razy wysyłałem nr telefonu w razie gdybym się jakimś cudem pomylił. Niestety nie jestem idealny ale w tym przypadku sobie nie mam nic do zarzucenia poza tym że mogłem kupić fajnego samsunga ale marka sony mnie zwiodła.
A serwis daje du.y i to przez duże D.

Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Jaki jest system plików na pendrivie (jak jest sformatowany)?

Drugie pytanie jakie miasto i jaki serwis?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Pamięć przenośna powinna być w FAT32. Większość urządzeń tego typu dostępnych na rynku ma właśnie taki system, przy 4 urządzeniach można przypuścić że również były w FAT32 - chociaż tego nie wiem - strzelam. Jeśli jest tak jak piszesz, to najprawdopodobniej jest to uszkodzenie portu USB - które może być spowodowane przez wiele czynników.

MeS napisał(a):

Co do serwisu... może i można by było wybaczyć gdyby nie to że mailowo to potrafili 2 razy się od mojego zgłoszenia kontaktować ale poza tym żadnego działania.
Wybrałem serwis który ma się tym zająć, 2 razy wysyłałem nr telefonu w razie gdybym się jakimś cudem pomylił.

Nie znam Waszej relacji, korespondencji, ani ludzi z którymi rozmawiałeś. Ale skoro tak zrobili to na pewno mieli jakiś powód - pytanie jaki (może zasypał ich śnieg ;) - żartuje). W żaden sposób nie bronię tu serwisu, ani też nie popieram Ciebie ponieważ nie znam całej sytuacji. Jak już pisałem, w przypadku w którym byłem świadkiem i we wszystkich przypadkach jakie znam serwis Sony zawsze zgłaszał się i nie było podobnych sytuacji. Najważniejsze to podchodzić z dystansem i być człowiekiem. Tam również pracują ludzie, jest okres po świąteczny, niektórzy są na urlopach co i tak nikogo nie usprawiedliwia.

MeS napisał(a):

Niestety nie jestem idealny ale w tym przypadku sobie nie mam nic do zarzucenia poza tym że mogłem kupić fajnego samsunga ale marka sony mnie zwiodła.

Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość produktu, jakość obrazu to trafiłeś idealnie (wystarczy przejrzeć testy, nie trzeba kierować się zaufaniem marki). Jeśli chodzi o awaryjność, to nie ma sprzętów które się nie psują. To jest elektronika polegająca na mikroprocesorach i sprzęt każdej marki może ulec usterce. Tak samo nie da się porównać serwisów różnych firm. Przynajmniej ja nie posiadam takich statystyk. Z własnego doświadczenia wiem, że serwis Sony ma bardzo dobre opinie. Każdy producent gwarantuje naprawę w ciągu 30 dni roboczych, ale nie każdy gwarantuje przyjazd serwisu do miejsca zamieszkania i jeśli to możliwe naprawy bez zabierania urządzenia. Uszkodzenie USB nie w pełni dyskwalifikuje pracę z telewizorem. Oczywiście, zależy od preferencji użytkownika, to nie jest żadne tłumaczenie. Osobiście nie korzystam z USB. Kamerę czy lusterko podłączam albo kablem HDMI, albo czymś w rodzaju component (z jednej strony component, z drugiej inne wejście). Resztę urządzeń mam podłączonych przez HDMI.
Gdybym był na Twoim miejscu, sprzęt jakiejkolwiek firmy uległ by usterce, a mi bardzo by zależało na naprawie, to zadzwoniłbym do serwisu i zapytał o przewidywany czas zgłoszenia, naprawy, albo sposób żeby to usprawnić.

MeS-----
Początkujący

Witam,
Pendrive wszystkie w Fat32. Serwis Bydgoszcz.

Zimny... ja nie wiem jakie są powody, wiem tylko tyle że nie dziala.
I powiem szczerze, że wydawalo mi się (ale może tylko mi się wydawalo) że to firma powinna się troszczyć o swojego klienta i zapewnić mu najlepszą obslugę jak to tylko możliwe. I wlaśnie dlatego nie bardzo mnie interesują "powody" które mial serwis.
Zdaję sobie doskonale sprawę, że nic nie jest wieczne i nie ma sprzętów bezawaryjnych, jednak skoro firma Sony w swoim serwisie deklaruje się, że po zgloszeniu naprawy w ciągu 24 godzin roboczych skontaktuje się z klientem to dlaczego nie jest to wcielane w życie ( w moim przypadku)?
Dlaczego pozwala się klientowi wybrać jakiego maksymalnego czasu naprawy oczekuje skoro to również nie ma przelożenia na rzeczywistość (w moim przypadku) ?
I wydaje mi się że nie jest ważne, że uszkodzenie USB nie dyskwalifikuje pracy z telewizorem bo skoro to USB producent zainstalowal to klient ma prawo chcieć aby jego sprzęt byl sprawny w 100% i nie jest ważne czy używa tego czy nie.

Ogólnie jestem baaaaardzo zawiedziony i niestety następnym razem mocno zastanowię nad wyborem marki produktu. Sam pracuję w sektorze uslug i gdybym ja tak potraktowal któregoś z klientów firmy to już dawno zostalbym wykopany.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że Wasze doświadczenia z serwisem sony będą zawsze pozytywne.

MeS-----
Początkujący

echhhh brak slów... w zgloszeniu naprawy wpisalem że proszę o wcześniejsze uzgodnienie terminu wizyty serwisowej... a wlaśnie przed chwilą dzwonią do mnie i mi mówią że chcą odebrać telewizor dziś max o 11.
Nie no super...

oldguest
Początkujący

MeS napisał(a):

Zdaję sobie doskonale sprawę, że nic nie jest wieczne i nie ma sprzętów bezawaryjnych, jednak skoro firma Sony w swoim serwisie deklaruje się, że po zgloszeniu naprawy w ciągu 24 godzin roboczych skontaktuje się z klientem to dlaczego nie jest to wcielane w życie ( w moim przypadku)?

Ubolewam że taka sytuacja ma miejsce. Po naprawię za jakiś czas powinno się skontaktować Sony Polska w sprawie tej naprawy (czy klient jest zadowolony) proszę wtedy opisać rzeczowo sytuację.

MeS napisał(a):

Dlaczego pozwala się klientowi wybrać jakiego maksymalnego czasu naprawy oczekuje skoro to również nie ma przelożenia na rzeczywistość (w moim przypadku) ?

Chodzi o nadanie priorytetów.

MeS napisał(a):

Ogólnie jestem baaaaardzo zawiedziony i niestety następnym razem mocno zastanowię nad wyborem marki produktu. Sam pracuję w sektorze uslug i gdybym ja tak potraktowal któregoś z klientów firmy to już dawno zostalbym wykopany.

Nie bronię serwisu, nie mam też podstaw zaprzeczać temu co Pan mówi ale proszę trochę obiektywniej podejść do sprawy. Były święta w między czasie mogło się trochę nawarstwić spraw itd. Sugeruję też sprawdzić jak to jest z serwisami w innych markach przed dokonaniem następnego wyboru ponieważ może się okazać że lepiej tam nie ma. Z moim kontaktów z serwisem wynika że serwisy TV (które naprawiają kilka firm) w pierwszej kolejności mają naprawiać TV marki Sony a potem inne...

MeS-----
Początkujący

do dziś dzień żadnej zmiany w mojej sprawie...
syf - inaczej tego nazwać niestety nie mogę!!

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

MeS napisał(a):

Otóż muszę tutaj napisać, że zostalem (delikatnie pisząc) olany przez serwis sony!!!

27 grudnia zglosilem usterkę mojego telewizora. Wg. formularza w ciągu 24godzin mial się ze mną skontaktować serwis, a zaznaczylem że liczę na usunięcie usterki w ciągu max 3 dni.
Do dziś dzień telefon milczy jak zaklęty!!!

Postaram się pomóc w wyjaśnieniu sprawy. Z treści postów dowiedziałem się o zgłoszonej niesprawności oraz, że sprawa dotyczy serwisu w Bydgoszczy. Abym jednak mógł pomóc, proszę o podanie jeszcze kilku niezbędnych informacji:

1. numeru seryjnego telewizora,
2. dokładnych danych osoby zgłaszającej ( imię, nazwisko, kod pocztowy, miejscowość, ulica, nr domu, ewentualnie nr mieszkania, kontakt telefoniczny ).

Oczywiście tak szczegółowe dane proszę przesłać poprzez prywatną wiadomość na forum.

Sprawą zajmę natychmiast po otrzymaniu informacji.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;