anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

USB 40W5720

MeS-----
Początkujący

USB 40W5720

Witam,

Otóż muszę tutaj napisać, że zostalem (delikatnie pisząc) olany przez serwis sony!!!

27 grudnia zglosilem usterkę mojego telewizora. Wg. formularza w ciągu 24godzin mial się ze mną skontaktować serwis, a zaznaczylem że liczę na usunięcie usterki w ciągu max 3 dni.
Do dziś dzień telefon milczy jak zaklęty!!!
Jedyne co to dostaję maile w których próbuje mi się wmówić że kontaktowano się ze mną!!!
Zaczynam żalować że wybralem tą markę ale zupelnie nie spodziewalem się że tak po macoszemu będę traktowany a wydalem myślę że nie najmniejsze pieniądze na ten TV.
Ale w sumie czemu się dziwić... jestem jednym z wielu i jeden klient w tą czy w tamtą ... co za różnica!!

A usterka jest następująca... po wlożeniu pendrive w USB nie moge odczytać żadnego rodzaju pilków (ani mp3, ani jpg ani mpeg!!). Kontrolka na pendrive pokazuje ze on dziala jednak na TV nie ma żadnych efektów! Próbowalem 4 rodzaje pendrive'ów ale z każdym jest tak samo...

15 ODPOW. 15
MeS-----
Początkujący

RASTX... jak tylko wrócę po pracy do domu prześlę te dane.

A poza tym... właśnie przed chwilą znów miałem telefon w którym mi po raz kolejny oznajmiono ze do 12:00 przyjedzie ktoś po telewizor.
Była to ta sama osoba która dzwoniła poprzednio i której wyraźnie (tak mi się wydawało) powiedziałem w jakich godzinach jest to możliwe. "Niestety" pracuję i nie mogę czekać w domu cały czas...
Pomijam już fakt że w zgłoszeniu naprawy napisałem, że proszę o wcześniejsze uzgodnienie terminu...

Nie wiem już jak to nazwać

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Dziękuje za dodatkowe informacje przesłane na PW.

Sprawę postaram się wyjaśnić razem z Działem Obsługi Klienta Sony Poland do którego kontakt podaję poniżej:

Tel. 0 801 500 500 lub 22 / 33-88-700 ( Pn. - Sob.: 8 - 22, Niedziela: 10 – 18 )
E-mail: sonyinfo.pl@eu.sony.com

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
MeS-----
Początkujący

No i jestem szybszy od serwisu...

Problem zlikwidowałem w następujący sposób:
Wgrałem soft 1.570EA - pendrive wykryło!
No i po takim zabiegu miałem odpuścić sobie najnowszy soft (który był od czasu zakupu w moim TV), ale dla testu wgrałem ponownie 1.600EA i.... zadziałało!

Nie wpadłem na to wcześniej.

W każdym bądź razie temat zamykam, dziękuję za pomoc i jeśli ktoś będzie miał podobny problem to mam nadzieję, że moja "metoda" okaże się równie skuteczna.

Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
filek1963
Początkujący

Prosba co wnosi najnowszy soft 1.600EA.Z góry dziękuje.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Według strony Sony:
Po zainstalowaniu niniejszej aktualizacji możliwe stanie się dostrajanie usług cyfrowych w przypadku instalacji antenowych zawierających pewne typy sumatorów sygnału.

źródło: http://support.sony-europe.com/tv/downl ... avia1600EA " target="_blank

Jak widać i co odkrył kolega MeS, poza zmianą przedstawioną powyżej możliwe, ze poprawiono kompatybilność portów (przynajmniej USB). Chyba, że poprzedni firmware zawiesił się i wystarczyło ponowne wgranie wcześniejszego - słodka tajemnica której się nie dowiemy... Często zdarza się, że firmy wprowadzają aktualizacje funkcji, ulepszenia istniejących kodów, bez wgłębiania się w szczegóły - bo po prostu nie ma takiej potrzeby. Wymieniane są tylko najistotniejsze zmiany. Dlatego najlepiej zawsze uaktualniać firmware do najnowszego. Szczególnie, że to jest takie proste, jak w przypadku wgrania firmware do Bravia...

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

MeS napisał(a):

No i jestem szybszy od serwisu...

Problem zlikwidowałem w następujący sposób:
Wgrałem soft 1.570EA - pendrive wykryło!
No i po takim zabiegu miałem odpuścić sobie najnowszy soft (który był od czasu zakupu w moim TV), ale dla testu wgrałem ponownie 1.600EA i.... zadziałało!

Nie wpadłem na to wcześniej.

W każdym bądź razie temat zamykam, dziękuję za pomoc i jeśli ktoś będzie miał podobny problem to mam nadzieję, że moja "metoda" okaże się równie skuteczna.

Pozdrawiam

MeS , prawdopodobnie pojawił się błąd w oprogramowaniu TV, który uniemożliwiał poprawne odczytanie pendrive. Poprzez ponowne wgranie oprogramowania, błąd został usunięty. Cieszę się, że sprawa skończyła się dobrze. Jeszcze raz dziękuje za sygnał w sprawie obsługi Klienta przez serwis w Bydgoszczy. Mam nadzieję, że w przyszłości takie sytuacje nie będą miały miejsca.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;