Podziel się wrażeniami!
Witam,
Otóż muszę tutaj napisać, że zostalem (delikatnie pisząc) olany przez serwis sony!!!
27 grudnia zglosilem usterkę mojego telewizora. Wg. formularza w ciągu 24godzin mial się ze mną skontaktować serwis, a zaznaczylem że liczę na usunięcie usterki w ciągu max 3 dni.
Do dziś dzień telefon milczy jak zaklęty!!!
Jedyne co to dostaję maile w których próbuje mi się wmówić że kontaktowano się ze mną!!!
Zaczynam żalować że wybralem tą markę ale zupelnie nie spodziewalem się że tak po macoszemu będę traktowany a wydalem myślę że nie najmniejsze pieniądze na ten TV.
Ale w sumie czemu się dziwić... jestem jednym z wielu i jeden klient w tą czy w tamtą ... co za różnica!!
A usterka jest następująca... po wlożeniu pendrive w USB nie moge odczytać żadnego rodzaju pilków (ani mp3, ani jpg ani mpeg!!). Kontrolka na pendrive pokazuje ze on dziala jednak na TV nie ma żadnych efektów! Próbowalem 4 rodzaje pendrive'ów ale z każdym jest tak samo...
RASTX... jak tylko wrócę po pracy do domu prześlę te dane.
A poza tym... właśnie przed chwilą znów miałem telefon w którym mi po raz kolejny oznajmiono ze do 12:00 przyjedzie ktoś po telewizor.
Była to ta sama osoba która dzwoniła poprzednio i której wyraźnie (tak mi się wydawało) powiedziałem w jakich godzinach jest to możliwe. "Niestety" pracuję i nie mogę czekać w domu cały czas...
Pomijam już fakt że w zgłoszeniu naprawy napisałem, że proszę o wcześniejsze uzgodnienie terminu...
Nie wiem już jak to nazwać
Dziękuje za dodatkowe informacje przesłane na PW.
Sprawę postaram się wyjaśnić razem z Działem Obsługi Klienta Sony Poland do którego kontakt podaję poniżej:
Tel. 0 801 500 500 lub 22 / 33-88-700 ( Pn. - Sob.: 8 - 22, Niedziela: 10 – 18 )
E-mail: sonyinfo.pl@eu.sony.com
No i jestem szybszy od serwisu...
Problem zlikwidowałem w następujący sposób:
Wgrałem soft 1.570EA - pendrive wykryło!
No i po takim zabiegu miałem odpuścić sobie najnowszy soft (który był od czasu zakupu w moim TV), ale dla testu wgrałem ponownie 1.600EA i.... zadziałało!
Nie wpadłem na to wcześniej.
W każdym bądź razie temat zamykam, dziękuję za pomoc i jeśli ktoś będzie miał podobny problem to mam nadzieję, że moja "metoda" okaże się równie skuteczna.
Pozdrawiam
Prosba co wnosi najnowszy soft 1.600EA.Z góry dziękuje.
Według strony Sony:
Po zainstalowaniu niniejszej aktualizacji możliwe stanie się dostrajanie usług cyfrowych w przypadku instalacji antenowych zawierających pewne typy sumatorów sygnału.
MeS napisał(a):
No i jestem szybszy od serwisu...
Problem zlikwidowałem w następujący sposób:
Wgrałem soft 1.570EA - pendrive wykryło!
No i po takim zabiegu miałem odpuścić sobie najnowszy soft (który był od czasu zakupu w moim TV), ale dla testu wgrałem ponownie 1.600EA i.... zadziałało!
Nie wpadłem na to wcześniej.
W każdym bądź razie temat zamykam, dziękuję za pomoc i jeśli ktoś będzie miał podobny problem to mam nadzieję, że moja "metoda" okaże się równie skuteczna.
Pozdrawiam