Podziel się wrażeniami!
witam
właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 40W5500
i mam mały problem : podłączyłem kompa po tv przez hdmi wszytko było ok tzn .
TV wykrył kompa na wejsciu hdmi2 automatycznie ale na pc nie było obrazu to mi jednak nie przeszkadzało ponieważ myślałem , że jak zmienię wejście na hdmi1 to automatycznie przejdzie na monitor komputera - ale nie załamałem rąk mówię przeładuję pc-eta i powinno być ok a tu dupa ani obrazu na monitorze ani na tv ?? pomogło dopiero jak przywróciłem system z innego dnia.
czy to może być problem że była wysoka rozdzielczość ustawiona i mój monitor nie dawał rady (monitor nie jest nawet hd ready) a przed przeładowaniem kompa nie zmieniłem ustawień na niższe tzn na 1400x900 ??
proszę o pomoc i dobre rady
(a i posiadam kartę radeon 4850 komp ogólnie daję radę bo mkv szły aż miło)
pzdr
cork
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. W komputerze był połączony monitor a Ty jako drugi monitor podłączyłeś telewizor. I nie było obrazu. Tak? Jeśli tak, to podłączając drugi monitor/telewizor masz parę opcji. Możesz wykorzystywać naraz dwa monitory, możesz mieć inny obraz (parametry) na drugim ekranie, może być użyty tylko jeden z nich. Musisz wybrać którąś z tych opcji. Masz ją albo w ustawieniach ekranu, albo w panelu karty graficznej.
Sporo informacji o ustawieniach masz na tej stronie (CS Bielsko ją znalazł i jest naprawdę fajna):
http://support.sony-europe.com/TV/tutor ... DL-40W5500
kliknij na obrazek ATI i pokażą Ci się wszystkie informacje o ustawieniach. Napisz, czy pomogło.
dzięki za szybką odpowiedź będę jeszcze coś dzisiaj kombinował
dam znać czy dałem radę ogarnąć
na tamtej stronie co podałeś już byłem tyle, że teraz wydali nowsze stery i jest trochę inaczej
no ale ogólnie zasada działania taka sama
zobaczymy
pzdr
cork
Też mój panel w nvidii wygląda inaczej, ale to co chcę jest łatwo znaleźć. Nie wiem, czy te panele nie różnią się w zależności od systemu operacyjnego. Ale nie mam na czym teraz tego sprawdzić. Na Win7, tylko na innej karcie gaf jest różnica, przede wszystkim w wyglądzie. A co najlepsze, że winowds sam znalazł i zainstalował najnowsze sterowniki. W przeciwieństwie do Visty...
no więc udało się obraz jest i śmiga
filmy mkv i avchd bajka
w sumie prosta sprawa z tym podłączeniem i nie wiem dlaczego wcześniej się nie udało
wchodzę w panel CCC -(najnowsze stery )
1 Catalyst Control Center
2.Później menadżer ekranów :
-wyświetlają mi się 3 ekrany - monitor , i 2 tv z czego 1 z nich jest wykryty jako Sony 40W5500
-wybieram sony i następnie klikam na powiel
3.następnie najeżdżam na sony i prawym przyciskiem myszy wyskakują opcje -
- wybieramy konfiguracja - to już wedle upodobań ja mam 1920×1080 a na monitorze 1400x900 i obraz bajka na TV
4.dźwięk mam podłączony przez kabel optyczny do amplitunera - (żeby zmienić dźwiek wchodzę na opcje i wybieram spdif i po temacie - dolby digital i dts hula aż miło
(a i bym zapomniał pc z tv mam polaczony kablem hdmi + przejsciowka dvi-hdmi
karta graficzna jak już pisałem wcześniej radeon 4850 )
już jestem szczęśliwy tv wykorzystany w pełni
pzdr
cork
Dokładnie, podłączenie telewizora do komputera, to super sprawa. Można robić praktycznie wszystko, do tego obraz świetny. Jeśli będziesz pracował przy dokumentach, jakieś programy itd, spróbuj podłączyć przez wyjście D-sub. Niedawno sprawdziłem tą opcje i jakby obraz był przyjemniejszy. Ale przy filmach itp. wygrywa HDMI...