anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

w5500 a pc

profile.country.PL.title
cork-----
Nowicjusz

w5500 a pc

witam

właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 40W5500

i mam mały problem : podłączyłem kompa po tv przez hdmi wszytko było ok tzn .
TV wykrył kompa na wejsciu hdmi2 automatycznie ale na pc nie było obrazu to mi jednak nie przeszkadzało ponieważ myślałem , że jak zmienię wejście na hdmi1 to automatycznie przejdzie na monitor komputera - ale nie załamałem rąk mówię przeładuję pc-eta i powinno być ok a tu dupa ani obrazu na monitorze ani na tv ?? pomogło dopiero jak przywróciłem system z innego dnia.

czy to może być problem że była wysoka rozdzielczość ustawiona i mój monitor nie dawał rady (monitor nie jest nawet hd ready) a przed przeładowaniem kompa nie zmieniłem ustawień na niższe tzn na 1400x900 ??

proszę o pomoc i dobre rady

(a i posiadam kartę radeon 4850 komp ogólnie daję radę bo mkv szły aż miło)

pzdr
cork

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. W komputerze był połączony monitor a Ty jako drugi monitor podłączyłeś telewizor. I nie było obrazu. Tak? Jeśli tak, to podłączając drugi monitor/telewizor masz parę opcji. Możesz wykorzystywać naraz dwa monitory, możesz mieć inny obraz (parametry) na drugim ekranie, może być użyty tylko jeden z nich. Musisz wybrać którąś z tych opcji. Masz ją albo w ustawieniach ekranu, albo w panelu karty graficznej.
Sporo informacji o ustawieniach masz na tej stronie (CS Bielsko ją znalazł i jest naprawdę fajna):
http://support.sony-europe.com/TV/tutor ... DL-40W5500

kliknij na obrazek ATI i pokażą Ci się wszystkie informacje o ustawieniach. Napisz, czy pomogło.

profile.country.PL.title
cork-----
Nowicjusz

dzięki za szybką odpowiedź będę jeszcze coś dzisiaj kombinował
dam znać czy dałem radę ogarnąć

na tamtej stronie co podałeś już byłem tyle, że teraz wydali nowsze stery i jest trochę inaczej
no ale ogólnie zasada działania taka sama

zobaczymy

pzdr
cork

Zimny_
Użytkownik

Też mój panel w nvidii wygląda inaczej, ale to co chcę jest łatwo znaleźć. Nie wiem, czy te panele nie różnią się w zależności od systemu operacyjnego. Ale nie mam na czym teraz tego sprawdzić. Na Win7, tylko na innej karcie gaf jest różnica, przede wszystkim w wyglądzie. A co najlepsze, że winowds sam znalazł i zainstalował najnowsze sterowniki. W przeciwieństwie do Visty...

profile.country.PL.title
cork-----
Nowicjusz

no więc udało się obraz jest i śmiga :thumbsup:

filmy mkv i avchd bajka

w sumie prosta sprawa z tym podłączeniem i nie wiem dlaczego wcześniej się nie udało
wchodzę w panel CCC -(najnowsze stery )

1 Catalyst Control Center
2.Później menadżer ekranów :
-wyświetlają mi się 3 ekrany - monitor , i 2 tv z czego 1 z nich jest wykryty jako Sony 40W5500
-wybieram sony i następnie klikam na powiel
3.następnie najeżdżam na sony i prawym przyciskiem myszy wyskakują opcje -
- wybieramy konfiguracja - to już wedle upodobań ja mam 1920×1080 a na monitorze 1400x900 i obraz bajka na TV
4.dźwięk mam podłączony przez kabel optyczny do amplitunera - (żeby zmienić dźwiek wchodzę na opcje i wybieram spdif i po temacie - dolby digital i dts hula aż miło

(a i bym zapomniał pc z tv mam polaczony kablem hdmi + przejsciowka dvi-hdmi
karta graficzna jak już pisałem wcześniej radeon 4850 )

już jestem szczęśliwy tv wykorzystany w pełni

pzdr
cork

Zimny_
Użytkownik

Dokładnie, podłączenie telewizora do komputera, to super sprawa. Można robić praktycznie wszystko, do tego obraz świetny. Jeśli będziesz pracował przy dokumentach, jakieś programy itd, spróbuj podłączyć przez wyjście D-sub. Niedawno sprawdziłem tą opcje i jakby obraz był przyjemniejszy. Ale przy filmach itp. wygrywa HDMI...