Podziel się wrażeniami!
Witam,
Prawie miesiąc jestem posiadaczem pierwszego amplitunera Sony STR-DG820 i mam problem z uzyskaniem obrazu jak i dźwięku z urządzenia combo firmy Samsung SV-DVD640 (Magnetowid - DVD) poprzez ten amplituner. Według instrukcji obsługi na stronie 29: "Podłączanie urządzeń z analogowym gniazdem wideo i audio" (poniżej umieszczam link do zrzutu ekranu z tejże strony), gdzie podłączanie jest logiczne, że od wyjścia SCART z urządzenia Samsunga należy podłączyć kable do Video 1 w sekcji Video In, co tak uczyniłem.
Z kolei mając podłączony telewizor firmy Toshiba pod ten amplituner kablem HDMI nie muszę podłączać żadnych kabli do Video Out, a następnie podłączenie ich pod wejścia do telewizora chinchami? Ponieważ amplituner daje obraz na telewizor poprzez wyjście HDMI Out.
Pod amplituner mam podłączone również nagrywarkę DVD Sony (gniazdo HDMI DVD), dekoder Telewizji N (gniazdo HDMI SAT) oraz kabel od komputera (gniazdo HDMI VIDEO 1) poprzez kable HDMI, które działają bez problemów. Jednakże nurtuje mnie podłączenie urządzenia koreańskiej firmy, gdyż postanowiłem zakupić amplituner dla zestawu głośników 7.1 oraz podłączenia wszystkich swoich komponentów Hi-Fi.
Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł rozwiązania tego problemu, będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi. Bo może źle to podłączam albo może mój amplituner jest wadliwy, albo pozostałe wejścia prócz HDMI to pic na wodę?
Oto link do zrzutu ekranu strony z instrukcji: http://www31.brinkster.com/sylhan/pub/a ... rukcja.jpg" target="_blank
Pozdrawiam
Tomek Sz.