anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Beznadziejny SOFT DVP-NS78H Ratunku

tomek1761
Początkujący

Beznadziejny SOFT DVP-NS78H Ratunku

Witam
Kupiłem ten odtwarzacz DVD z myślą że jest to sprzęt XXI wieku a okazał się niedopracowanym bublem a o to przykłady najpoważniejszych problemów
1,Nie czyta wszystkich filmów divx (na innych odtwarzaczach nie było problemu)
2,Jedna wielkość napisów brak możliwości ich rozmieszczenia na ekranie .nie do pomyślenia nawet najtańsze DVD posiadają tą opcje .
3,Na płycie nie mogą znajdować się jednocześnie plik z filmem i MP3 ,wyskoczy ERROR :slight_smile:
4,Żeby wejść do menu DVD trzeba wyjąć płytę z napędu
5,Wystarczy jeden niewłaściwy plik na płycie żeby nie rozpoznało zawartości płyty
5,Brak menu w języku polskim (według mnie brak szacunku dla polskiego klienta)
6,Czyta tylko napisy w formacje TXT. ( za tą cenę mogli by dodać .srt, .sub)
7,Brak możliwości samodzielnego wyboru napisów ( 1 film- 2 wersje chodzi o dvix)
8,Nie da rady rozciągnąć zdjęć na całą wielkość ekranu
9, Equalizera posiada konkurencja
10,Napisy muszą mieć tak samą nazwę co film
Trochę tych problemów jest a jak bym się zastanowił bardziej było by więcej .
Na sprzęt za ponad 300 zł mógłbym oczekiwać że te usterki zostaną usunięte w nowej wersji softu ,mam nadzieje że ktoś z SONY przeczyta ten post i "mnie zadowoli".
Pozdrawiam
Ps. czekam na ulepszony soft

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
SLAW-----
Początkujący

Aktualnie dostępna pomoc dla tego produktu dostępna jest pod adresem:
http://support.sony-europe.com/hav/hv/d ... =DVP-NS78H

DVP-NS78H to model zeszłoroczny, od 1 maja 2008 w sprzedaży oferowny jest udoskonalony następca tj. model DVP-NS708H.

Pozdrawiam

Sławek

tomek1761
Początkujący

Witam
Mam rozumieć że firma SONY nic nie zrobi z tymi usterkami .Jednym słowem zlewa na swoich klientów i jeszcze głupio tłumaczy że to stary model (jedno roczny) śmiechu warte :slight_smile:
Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

tomek1761 napisał(a):

1,Nie czyta wszystkich filmów divx (na innych odtwarzaczach nie było problemu)

Jesli wyjdzie nowy DivX to będzie aktualizacja na stronie http://support.sony-europe.com/main/main.aspx?l=pl

A jest to sprzet certyfikowany przez DivX więc jeśli nie działało to znaczy że to nie był DivX tylko jakiś dziwny kodek który nie jest standaryzowany!

tomek1761 napisał(a):

2,Jedna wielkość napisów brak możliwości ich rozmieszczenia na ekranie .nie do pomyślenia nawet najtańsze DVD posiadają tą opcje .

Jest taka opcja tylko należy ściągnąc odpowiedni program ze strony DivX który rozmiesci nam napisy w filmie (niestety certyfikat też wymaga pewnych rozwiązań)

tomek1761 napisał(a):

3,Na płycie nie mogą znajdować się jednocześnie plik z filmem i MP3 ,wyskoczy ERROR :slight_smile:

Może problem był z czym innym np. płyta nie była zamknięta bo nie powinien występować taki problem

tomek1761 napisał(a):

4,Żeby wejść do menu DVD trzeba wyjąć płytę z napędu

Wystarczy dać stop

tomek1761 napisał(a):

5,Brak menu w języku polskim (według mnie brak szacunku dla polskiego klienta)

Znowu nie jest tak dużo opcji żeby musiało być po polsku.

tomek1761 napisał(a):

6,Czyta tylko napisy w formacje TXT. ( za tą cenę mogli by dodać .srt, .sub)

Bo pewnie tak jest w stadarcie DivX

tomek1761 napisał(a):

9, Equalizera posiada konkurencja

Od tego jest aplituner

tomek1761
Początkujący

Jakoś inne firmy również mają CERTYFIKAT DIVX i poradziły sobie z wielkością czcionki i jej rozmieszczeniem .Kombinowanie z integracją filmu z napisami zabiera mnóstwo czasu i mi się porostu nie chce ,chciałem mieś odtwarzacz z tą opcją, tak samo jest z napisami .srt, .sub to podstawowe formaty napisów
tomek1761 napisał(a):

Może problem był z czym innym np. płyta nie była zamknięta bo nie powinien występować taki problem
NA STRONIE 79 W INSTRUKCJI OBSŁUGI JEST CZARNO NA BIAŁYM CYTUJE
problem nie można odtworzyć utworu w formacie MP3. rozwiązanie -Płyta data cd/data DVD zawierają plik w formacie divx

problem nie można odtworzyć pliku obrazu JPEG rozwiązanie Płyta data cd/data DVD zawierają plik w formacie DIVX

NIE WIARYGODNE ALE PRAWDZIWE. Przynajmniej to powinno być rozwiązane
dzisiaj wykryłem kolejny błąd
11,na PŁYCIE NIE MOGĄ ZNAJDOWAĆ SIĘ JEDNOCZEŚNIE PLIK DIVX I MPEG :smileyrolleyes: ERROR

oldguest
Początkujący

No cóż mogę powiedzieć z tego co sprawdzałem kina domowe (ogólnie sprzęt DAV-...) takich problemów nie maja. Można wybrać film i zmienić napisy na inne jeśli jest więcej.

Na usprawiedliwianie mogę powiedzieć że wyjście dźwięku z odtwarzacza Sony a odtwarzacza za 100zł z supermarketu to 2 różne rzeczy jeśli chodzi o jakość podobnie ma się żywotność.

@2222008000018053
Początkujący

dvd to nie komputer czlowieku gdzie te niby bajery widziales chyba u kolegi w dvd manta z tecso brak slow na takich jak ty smiecisz tylko forum mam taki sam typ dvd i zadna z tych niby twoich usterek nie wystepuje widac ze sie nie znasz na sprzecie equalizer w dvd buhahahaha

tomek1761
Początkujący

SONYES napisał(a):

dvd to nie komputer czlowieku gdzie te niby bajery widziales chyba u kolegi w dvd manta z tecso brak slow na takich jak ty smiecisz tylko forum mam taki sam typ dvd i zadna z tych niby twoich usterek nie wystepuje widac ze sie nie znasz na sprzecie equalizer w dvd buhahahaha

Kolego chyba ty się nie znasz zauważ że nawet najtańsze DVD dołączone do "pseudo kina domowego " posiada taką opcje equalizer (inaczej profile np: pop rock hause itp.) czy choćby podbicie basu nie jest jakaś fanaberia .
Opisane błędy oprogramowania da się naprawić firma SONY mogła by je uwzględnić i wydać aktualizacje.Śmiejemy się z firmy MANTA i tym podobnych ale one bardzo często wydają aktualizacje oprogramowania swoich produktów usuwają usterki dodają nowe funkcje jednym słowem bardziej szanują klienta
CIĄGLE CZEKAM NA AKTUALIZACJE
najbardziej mi zależy na
2,Jedna wielkość napisów brak możliwości ich rozmieszczenia na ekranie
3,Na płycie nie mogą znajdować się jednocześnie plik z filmem i MP3 ,wyskoczy ERROR
Pozdrawiam

@2222008000018053
Początkujący

sorki moze sie unioslem nie potrzebnie ale te dvd takich opcji jak EQ nie posiada jedynie takie cos jak wirtual ,tv range,normal a to ze wyskakiuje tobie error to sprawdz czy masz plytke dobrze wypalona bo u mnie jest wszystko ok a co do manty to nie wiem czy robia uaktualnienia softu bo gdzie niby mialby byc ten soft zaktualizowany skoro nie maja swojego serwisu