Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, mam pewien problem, posiadam Amplituner SONY STR-DG710 do niego podłączoną mam nagrywarkę RDR-HX780 kablem component do gniazda Video In (obraz) i kablem Coaxial do gniazda DVD In (dźwięk) do tego mam jeszcze odtwarzacz DVD DVP-NS78H podłączony do Amplitunera kablem HDMI (dźwięk) oraz kablem Component do wejścia DVD Video In (obraz) i mój problem polega na tym, że mam film w formacie Avi Dvix z dźwiękiem DTS i ani na nagrywarce po włączeniu nie ma dźwięku, ani na odtwarzaczu DVD. Czy wie może ktoś jakie mogą być przyczyny braku dźwięku?? Bo inne filmy w tym samym formacie tylko ze z dźwiękiem MP3 czy AC3 czyli Dolby Digital chodzą bez żadnych problemów. Jeśli chodzi o wyjście dźwięku na obu urządzeniach to i na nagrywarce mam włączony wyjście dźwięku DTS i na Odtwarzaczu. Proszę o pomoc jeśli ktoś moze wie gdzie tkwi problem. Z góry bardzo dziękuje.
Trzeba by się zastanowić czy ten DTS z DivX-a jest faktycznie zgodny ze standardem albo czy akurat te urządzenia obsługują DTS z DivX-a.
A czy ma Pan możliwość jakoś to sprawdzić?? bo mi sie wydaje, że jesli Nagrywarka, DVD i Amplituner obsługują format DTS to powinien moim zdaniem być dzwięk bez względu czy to z Płyty DVD czy z filmu Dvix,
Nie posiadam filmów z DTS w DivX-ie. Próbowałem też znaleźć coś na temat standardów zapisu audio w DivX-ie niestety standard i DivX to trochę sprzeczne słowa. Obawiam się że akceptuje tylko AC3 i MP3 jako audio w DivX-ie ponieważ to jest najpopularniejsza kombinacja.
Pan chyba żartuje!?? Sprawdzałem na kinie domowym Samsung oraz na kinie domowym Harman kardon i jakoś na obydwóch kinach dźwięk oraz obraz chodzi bez żadnego problemu. Mi się wydaję, że poprostu problem tkwi w ustawieniach albo Amplitunera, albo DVD albo Nagrywarki. Ale widzę, że chyba na tym forum nie uzyskam pomocy, chyba, że się mylę. Jeszcze raz proszę o pomoc, może ktoś się znajdzie kto będzie w stanie mi pomóc w ustawieniach, bądź będzie wiedział gdzie tkwi problem
masz walnietego procka DTS w amplitunerze gdzie to kupowales w tesco???
Przepraszam bardzo, proszę nie obrażać mojego sprzętu, sprzęt zakupowałem w Centrum Sony w Szczecinie, To skoro Pan taki "Bystry" to proszę podpowiedzieć jak można inaczej sprawdzić czy rzeczywiście jest uszkodzony, bo być może Pan z Centrum Sony, który odpowiedział pierwszy na mojego posta ma rację, że dźwięk DTS nie jest obsługiwany w formacie Dvix. Proszę o odpowiedź
Witam Ponownie
Sprawa z dźwiękiem DTS się wyjaśniła, jednak Pan z Centrum Sony Bielsko miał faktycznie rację, wypożyczyłem 3 filmy DVD z wypożyczalni, włączyłem w nich dźwięk DTS i chodzi bez żadnego problemu, faktycznie Pan z Centrum Sony Bielsko miał racje, że najprawdopodobniej Dvix nie współgra z DTS. Dziękuje bardzo Panu z CS Bielsko i temat uważam za zamknięty
Aivan napisał(a):
:lol: Pan chyba żartuje!?? Sprawdzałem na kinie domowym Samsung oraz na kinie domowym Harman kardon i jakoś na obydwóch kinach dźwięk oraz obraz chodzi bez żadnego problemu. Mi się wydaję, że poprostu problem tkwi w ustawieniach albo Amplitunera, albo DVD albo Nagrywarki. Ale widzę, że chyba na tym forum nie uzyskam pomocy, chyba, że się mylę. Jeszcze raz proszę o pomoc, może ktoś się znajdzie kto będzie w stanie mi pomóc w ustawieniach, bądź będzie wiedział gdzie tkwi problem
Bo działa, jeśli Pan nie wierzy, to proszę samemu sprawdzić, "Specjalisto"