anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki amplituner będzie dla mnie odpowiedni

profile.country.pl_PL.title
dely-----
Nowicjusz

Jaki amplituner będzie dla mnie odpowiedni

Witam serdecznie,

Podjąłem decyzję o przejściu na nieco wyższy wymiar odbioru dźwięku, a także chciałbym nieco zmniejszyć liczbę kabli plączących się niemiłosiernie za moim telewizorem.

Mam spory sentyment do sprzętu SONY (pierwszy mój sprzęt grający był tej firmy - miniwieża HST-404 - blisko 20 lat temu!) więc myślę, że amplituner tej firmy byłby dobrym wyborem. Moje wymagania nie są wielkie - w zasadzie sprowadzają się do nagłośnienia niedużego pokoju 3 x 4m i współpraca z telewizorem 32" LCD oraz dekoderem kablówki (włącznie z sygnałem HD) i kilkoma konsolami do gier.

Jak już wspomniałem powyżej chciałbym zlikwidować plątaninę kabli za telewizorem, w związku z tym dobrze by było gdyby wszystkie urządzenia były podłączone do przyszłego amplitunera (3 źródła composite video, 2 źródła HDMI), a z niego wychodził tylko jeden kabel do telewizora - HDMI. Czy np. model STR-D820 zapewni mi wszystko to, czego potrzebuję?

Bardzo dziękuję za pomoc! :nerd:

5 ODPOW. 5
@2222008000018053
Początkujący

dely napisał(a):

Witam serdecznie,

Podjąłem decyzję o przejściu na nieco wyższy wymiar odbioru dźwięku, a także chciałbym nieco zmniejszyć liczbę kabli plączących się niemiłosiernie za moim telewizorem.

Mam spory sentyment do sprzętu SONY (pierwszy mój sprzęt grający był tej firmy - miniwieża HST-404 - blisko 20 lat temu!) więc myślę, że amplituner tej firmy byłby dobrym wyborem. Moje wymagania nie są wielkie - w zasadzie sprowadzają się do nagłośnienia niedużego pokoju 3 x 4m i współpraca z telewizorem 32" LCD oraz dekoderem kablówki (włącznie z sygnałem HD) i kilkoma konsolami do gier.

Jak już wspomniałem powyżej chciałbym zlikwidować plątaninę kabli za telewizorem, w związku z tym dobrze by było gdyby wszystkie urządzenia były podłączone do przyszłego amplitunera (3 źródła composite video, 2 źródła HDMI), a z niego wychodził tylko jeden kabel do telewizora - HDMI. Czy np. model STR-D820 zapewni mi wszystko to, czego potrzebuję?

Witam takze mam wileki sentyment do tej firmy, takze tez posiadam sprzet tylko i wylacznie tej marki ale to tak na marginesie,co do wspomnianego przez ciebie amplitunera powiem szczerze amplituner ten tobie jak najbardziej wystarczy jest on bardzo dobrze wyspasozony w wszelkiego rodzaju dekodery w tym HDMI oraz 8kanalowy linear PCM HD dzwiek czysty jak krysztal, moc ma wystarczajaca 110w na kanał ktorej i tak nie wykorzystasz no moze w 60% bo i kto tez slucha muzy na fula noi na koniec sprzet ten jest bardzo dobrze wykonany pod wzgledem technicznym jak i stylistycznym.Sluchalem go w kinie jak i w stereo,dzwiek jest naprawde na wysokim poziomie.Takze szczerze polecam bedzie to dobry wybor!!!
Natomiast jezeli chcialbys wydac troszke wiecej to polecam str-da2400es to juz jest sprzet ktory nie wymaga opisu jest to juz klasa sama w sobie w koncu to ES.

Pozdrawiam SONYES

oldguest
Początkujący

SONYES napisał(a):

tak nie wykorzystasz no moze w 60%

Z tego co ja wiem w sprzęcie tej klasy (nie estradowy) nie należy przekraczać 75% mocy. Więc nadmiar mocy w tej klasie właśnie jest wskazany.

dely-----
Nowicjusz

Dziękuję za odpowiedzi.

Proszę mnie jeszcze tylko upewnić czy będę mógł skorzystać z takiego połączenia, jak wymieniłem wyżej. Czyli, że wszystkie źródła idą do amplitunera, a z niego wychodzi tylko jeden kabel HDMI do TV.

@2222008000018053
Początkujący

SONYES napisał(a):

tak nie wykorzystasz no moze w 60%

Z tego co ja wiem w sprzęcie tej klasy (nie estradowy) nie należy przekraczać 75% mocy. Więc nadmiar mocy w tej klasie właśnie jest wskazany.

...nie wiem czy mnie zrozumiales mi chodzio bardziej o "VOLUME" :)

pozdrawiam SONYES

@2222008000018053
Początkujący

dely napisał(a):