anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki odtwarzacz

profile.country.pl_PL.title
bolo22
Początkujący

Jaki odtwarzacz

Witam. Jaki polecacie odtwarzacz Blu-ray. Czy może pokazały się już odtwarzacze z twardym dyskim lub nagrywarki.
Z góry dziekuję z odpowiedzi.

35 ODPOW. 35
scarface-----
Początkujący

Ja lada moment zamierzam kupić BDP350 dla mnie idealny i w odpowiedniej cenie (można już za 800 zł). Jeśli masz stary amplituner z wyjściami analogowymi to rozważ też model 550.

scarface-----
Początkujący

Dodam jeszcze, że świetną opcją jest zastanowienie się nad PS3 - nie widziałem co prawda na własne oczy fimów BR z konsolki ale ludzie bardzo chwalą i ma masę pozytywnych recenzji. Ja też bym się zdecydował na to rozwiązanie ale mam już inną konsolę od Billa G. :)

spolMorpheus1nhidb
Początkujący

Moje kolejne pytanie dotyczy odtwarzacza blu-ray, chciałbym podłączyć go do KDL–40W4710. Który z dostępnych na rynku będzie najlepszą opcją. Powoli robię przymiarki, ponieważ w tym tygodniu wybieram się do CS i myślę o zakupie również Blu-ray. Przy okazji może polecicie mi jakiś zestaw kina domowego.

scarface-----
Początkujący

Ja, oczym pisze powyzej, w ciągu najbliższych tygodniu kupuje odtwarzacz BDP S350. Co do dźwięku to sam planuje kino 5.1 póki co. A ty jakie masz oczekiwania wobec kina, jakie środki, jaki pokój ;> ?

spolMorpheus1nhidb
Początkujący

No tak jak wcześniej wspomniałem mam duży salon. Powiedz mi co wyróżnia BDP S350 od innych odtwarzaczy na rynku? Podoba mi się jego wygląd, a co z funkcjonalnością. Miałeś okazję już go testować?

scarface-----
Początkujący

Bardzo fajną recenzję masz w grudniowym HI-FI Choice. Oto kilka fragmentów:

"S350 oferuje tryb Quick Start, dzięki któremu odtwarzacz jest gotowy do działania w niecałe sześć sekund"

"Ekscytujące jest również to, że tak przyjazny dla portfela odtwarzacz Blu_ray jak S350 udostępnia opcje poprawy jakości typu redukcja szumu MPEG czy obwód opóźniający dźwięk. Chociaż prawdą jest, że większość nigdy nie skorzysta z tych funkcji, gdyż 350 oferuje znakomitą jakość od razu po wyjęciu z kartonu."

"Jeśli chodzi o możliwości skalowania S350 to są one bardzo dobre. Obraz ze standardowych płyt DVD jest wyraźnie ostrzejszy, pod warunkiem, że pozostaniemy przy rozdzielczości 1080i, a nie 1080p."

Ponadto redaktor magazynu pisze o :
- świetnie wyostrzonym obrazie o lepszej teksturze
- wierności kolorów
- płynność ruchów i wyraziste subtelne detale grafiki.

Podstawową wadą zdaniem redaktorów jest mało atrakcyjna obudowa.

Polecam tą recenzje i w ogóle magazyn bo to ciekawa lektura :)

Ja testowałem go póki co w sklepie, ale sam będę miał go już wkrótce więc napiszę swoją recenzję...

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

nie kupujcie 550 !!!

To wyrzucony w błoto pieniadz. Jego tor 5.1 nadaje się do odtwarzania MP3 a nie gęstych formatów audio. Aby miec analogowe 5.1 na odpowiednim dla plyt bluray poziomie- TRZEBA kupic model ES 5000

Dlatego najkorzystniej kupic 350 i solidny amplituner z dekoderami HD

spolMorpheus1nhidb
Początkujący

mobor napisał(a):

nie kupujcie 550 !!!

To wyrzucony w błoto pieniadz. Jego tor 5.1 nadaje się do odtwarzania MP3 a nie gęstych formatów audio. Aby miec analogowe 5.1 na odpowiednim dla plyt bluray poziomie- TRZEBA kupic model ES 5000

Dlatego najkorzystniej kupic 350 i solidny amplituner z dekoderami HD

Dzięki mobor za radę. Powiem ci że poczytałem trochę i zgadzam się z tobą 350 będzie ok. Jak możesz to podsuń mi jeszcze opcję z amplitunerem. Który twoim zdaniem będzie najlepiej pasował do zestawu.

oldguest
Początkujący

Skoro rezygnować z S550 to amplituner STR-DG820 + głośniki. Jeśli coś tańszego z głośnikami HT-SF2300.