Podziel się wrażeniami!
Witam. Jaki polecacie odtwarzacz Blu-ray. Czy może pokazały się już odtwarzacze z twardym dyskim lub nagrywarki.
Z góry dziekuję z odpowiedzi.
Analizując 2 generacje odtwarzaczy BluRay /obecną i poprzednią/ mozna odnieść zgoła odmienne wrażenie... Na testach /wróć - na KAŻDYM teście/ BDP-S550 dostaje fatalne oceny za tor audio... S500 ..a nawet S300 reprezentowały sobą jednak pewien poziom /włąściwie był to jeden i ten sam odtwarzacz- rozniły sie tylko transmitterem HDMI i deinterlacerem Pioneera w S500/
Parę postów temu napisałeś:
dzwiek z S350/550 /tylko po co 550..?/ puszczamy jako bitstream !
pisałem o ANALOGOWYCH wyjsciach w 550
Nie nadają się do CD Audio a gdzie tu dopiero mówić o paśmie 100 KHz przy sensownej dynamice i S/N dla HD Audio ..
Na torze audio 350/550 moznaby conajwyzej posłuchac MP3... i nic poza tym
Możnaby ...gdyby te odtwarzacze wspierały ten format.
Witam
Postanowiłem napisać, bo całkowicie nie zgadzam się z opiniami, które pisze "MOBOR", a mianowicie z tym, że Amplitunery firmy Denon sa takie "znakomite" ja osobiście mam mam Amplituner STR-DG 710 SONY, a moj brat, DENON kupowany w tym samym okresie co mój i jeśli chodzi o jakość dźwięku, to wcale nie powiedziałbym, ze jest taka rewelacyjna i lepsza od dźwięku w moim Amplitunerze, a poza tym Hm, Denon, niby taki idący do przodu, a obserwując najnowsze modele, to nie widać tego wcale, bo SONY w swoich najnowszych modelach, oferuje 4 wejscia HDMI (STR-DG 820, STR-DA2400ES, STR-DA 3400ES) a Denon, Hm, co może nam zaoferować, przy modelach powyżej 2 tys 2 wejscia HDMI???? jeśli ktoś "buduje" kino domowe składające się z kilku komponentów (np Amplituner, Nagrywarka DVD, Odtwarzacz Blu-Ray itd) to jak ma uzyskać dźwiek najwyższej jakości skoro ma tylko dwa wejścia HDMI?? Także MOBOR dźwięk to nie wszystko, trzeba jeszcze posiadać amplituner, który będzie dawał nam możliwości uzyskania tego dźwięku najwyższej jakości, a z tego co się orjentuje, jak narazie tylko SONY proponuje w swoich Amplitunerach, za rozsądną cenę 4 wejscia HDMI i umożliwia swoim klientom uzyskania dźwięku najwyższej jakości za przyzwoitom cenę, Hm, jeśli chodzi jeszcze o Odtwarzacze Blu-Ray, Hm, To owszem może i flagowy odtwarzacz Pioneer'a ma rewelacyjny dźwięk Audio, Hm, ale czy kupując Odtwarzacz Blu-Ray, który kosztuje ponad 7 tysięcy, kupujemy go do słuchania Audio?? czy do oglądania filmów Blu-Ray?? a pozatym, jeśli ja miałbym wydać 7 tysięcy na odtwarzacz Pioneer'a, to wolałbym iść do Centrum Sony w Szczecinie i kupić odtwarzacz Blu Ray BDP-S5000ES, który kosztuje 5 tysięcy i jeszcze kupowałem już kilka rzeczy do swojego kina domowego i zawsze przy kupnie za gotówke otrzymuje jakiś rabacik i to nie raz spory i jeszcze do tego Gwarancja 5Lat, miła i fachowa obsługa także ja osobiście polecam SONY, bo robia naprawde bardzo dobry sprzęt, jeszcze nigdy się nie zawiodłem na sprzęcie SONY, polecam
Aivan napisał(a):
Hm, To owszem może i flagowy odtwarzacz Pioneer'a ma rewelacyjny dźwięk Audio, Hm, ale czy kupując Odtwarzacz Blu-Ray, który kosztuje ponad 7 tysięcy, kupujemy go do słuchania Audio?? czy do oglądania filmów Blu-Ray??
Aivan - oceniasz klase sprzetu po ilosci złącz HDMI - wiesz, nie chce mi się z kimś takim dyskutować wiec wybacz...
Zainteresowani znajdą w internecie dość wiarygodnych żródeł opisujących faktyczną jakość urządzeń firmy Denon, Marantz, Yamaha czy Harman.
Żeby nie być gołosłownym -> http://www.areadvd.de/hardware/2008/den ... 09_1.shtml" target="_blank" target="_blank
a tutaj SONY -> http://www.areadvd.de/hardware/2008/son ... 00es.shtml
Jak widać - Denon mimo tylko 4 wejsć HDMI dostał znaczek REFERENCYJNY a SONY mimo 6 wejść HDMI tylko BARDZO DOBRY...
Kupuj sobie gdzie chcesz i co chcesz- na szczęście wydajesz tylko własne pieniądze
Mobor, a ja widzę, że ty chyba pomyliłeś stronę i forum
... BTW Forum Sony słuzy wymianie róznych opinii i NIE JEST kółkiem wzajemnej adoracji !
Mam obiektywny stosunek do sprzetu Sony. ...
RASTX napisał(a):
Część postu została usunięta. Bardzo proszę o prowadzenie dyskusji na założony temat nie obrażając pozostałych uczestników.
Pozdrawiam,
Radek
Moderator Forum Sony
mam 350 jest ok choc czasami nie lapie scierzki dzwiekowej no cuz to sony a amplitunery sony nie sa najwyszych lotow nigdy nie dorownaja onkyo moj faworyt to 606 i wysze modele wystarczy poruwnac w dobrym sklepie
Witam,
Z uwagi na "nieodpowiednią formę", wybrane posty zostały w całości usunięte. Bardzo proszę o prowadzenie dyskusji na założony temat nie obrażając pozostałych uczestników.
Pozdrawiam,
Radek
Moderator Forum Sony