anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie polecacie filmy na BR?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jakie polecacie filmy na BR?

Na rynku widać coraz więcej tytułów, coraz niższe ceny, ale jeszcze nie na tyle niskie, żeby kupować co popadnie... Więc proponuje pisać o ciekawych filmach które oglądaliście, lub premierach których nie możecie się doczekać. I jak u Was w wypożyczalniach jest z dostępnością tytułów na Blue Diskach? U mnie jest parę filmów, ale zdecydowanie jeszcze za mało. Na razie naliczyłem 6 filmów :cry:
Z filmów które oglądałem polecam "i am legend" z Will Smith, Batman Początek i Mroczny Rycerz. W obu filmach powaliły mnie na nogi niesamowite efekty i super dźwięk. Co do Batmana, nie wszystkim może podobać się fabuła, ale dla samych efektów (najbardziej Mroczy rycerz) warto obejrzeć. Jeszcze jak włączyłem opcję Theatre, to już wogóle wymiękłem :D
Choruję na zakup Bonda i Gwiezdnych Wojen, ale na razie ciężko z kasą.. A oglądał ktoś te filmy? Jak wrażenia?

20 ODPOW. 20
hipolit-----
Początkujący

ja posiadam 300 super polecam
Co do wypożyczalni to u mnie (mieszkam we Wrocławiu) jest JUMPER I MATRIX troszke słabo sie starają z kompletowaniem BR

oldguest
Początkujący

Szklana Pułapka 4 - co do filmu się nie będę wypowiadał (w szczególności o motywie "zabicia" śmigłowca autem) ale co do jakości samego materiału i dźwięku (aby np. zobaczyć co to znaczy Full HD oraz porządne kino domowe) nadaję się jak dla mnie idealnie. Na początkowych scenach (tych w ciemnych warunkach) można zobaczyć też ładnie przewagę podświetlania LED nad standardowym w telewizorze oraz ogólnie czerń jaką dają LCD. A efekty dźwiękowe podczas strzelaniny w początkowej fazie filmu na porządnym kinie są powalające.

hipolit-----
Początkujący

oglądałem wczoraj JUMPERA ale nie powalił mnie na kolana tak jak 300 Oczywiscie o wiele lepsze niż jakosć DVD

scarface-----
Początkujący

Witam, na innym forum znalazłem dziś informację że można już kupić płytki BD z filmami za 55 zł w Polsce (jakiś sklep w Warszawie), podobno wpełni legalne z polskimi napisami (czyli normalne od dystrybutorów).

Co do filmów to bardzo ciekawie prezentowały się w sklepie transformers

hipolit-----
Początkujący

tez o tym czytałem ciekaweczy tylko w stolicy sa takie ceny

cuku-----
Początkujący

myślę że sporą wiekszość filmów które oglądaliśmy i podobały nam się na dvd warto obejrzeć na blu-ray,u ogromna różnica jeśli chodzi tak o obraz jak idźwięk ja swoje pierwsze filmy które kupiłem to transformers,hellboy i iron man ze wzgledu na efekty specjalne także dźwiękowe a odtwarzacz kupiłem tydzień temu (sony BDP-S550) i jestem bardzo zadowolony

cq

Zimny_
Użytkownik

Prócz znakomitego obrazu i dźwięku, nie można pominąć odtwarzania w 24p a nie w 25p jak to się dzieje oglądając film z innych źródeł. Oglądasz film tak, jak został nagrany, tak jak w kinie :D Jeszcze na dobrym tv i dobrym kinie domowym :D Osobiście jestem pod wrażeniem.

profile.country.en_GB.title
kukiz1984
Początkujący

witam
mam mala kolekcje plyt w blu rayu i sadze ze najlepszym zestawem jaki posiadam to cala serie Kompani Braci,naprawde warto zainwestowac

Zimny_
Użytkownik

Jeżeli to jest ten serial co leciał na HBO o wojnie w Iraku, to może wciągnąć. A są na BD jakieś bonusy, dodatki, opisy? Fajnie to wygląda?